Kludi in top 100 van meest innovatieve bedrijven

Bekroonde innovatiekracht

Sinds 1993 wordt in Duitsland jaarlijks de top 100 van innovatieve bedrijven in het MKB gekozen. De bedrijven worden aan de hand van vele criteria beoordeeld door Professor Nikolaus Franke en zijn team. Franke is oprichter en voorzitter van het Instituut voor Ondernemerschap en Innovatie aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde. Dit jaar staat mengkranenspecialist Kludi uit Sauerland voor het eerst in deze prestigieuze lijst van meest innovatieve bedrijven en producenten.

Klant centraal bij innovatie
Veel onderscheidende innovaties voor badkamer en keuken komen voort uit onderzoek en de ontwikkeling van Kludi. Het familiebedrijf bezit meer dan 100 patenten. Nieuwe ontwikkelingen maken veelal direct een belangrijk deel uit van de totale omzet. Kludi bewees het onderzoeksteam overtuigend dat haar innovaties niet op toeval berusten, maar het resultaat zijn van een systematisch, uitgekristalliseerd proces, ingebed in een open cultuur en met betrokkenheid van medewerkers en klanten. Directie en management ondersteunen innovatie en verandering. Kludi-innovaties en productverbeteringen zijn overtuigend aanwezig op de markt. Illustratief hiervoor is het succes van het recent ontwikkelde assortiment van ‘Kludi Cockpit’ douchesystemen met intuïtieve bediening. Of het tijdbesparende ‘Easy Fit’-concept dat de montage van keukenmengkranen voor de installateur een stuk eenvoudiger maakt. Deze producten en concepten zijn het resultaat van Kludi’s beleid om innovatie altijd te baseren op de wensen en behoeften van de gebruiker. Alleen wanneer een ontwikkeling aantoonbare verbetering voor de gebruiker oplevert – meer gebruiksgemak of installatiegemak – ziet Kludi dit als een innovatie.

Het ‘TOP 100’-keurmerk voor bijzondere innovatiekracht en bovengemiddeld innovatiesucces wordt uitgereikt op de Duitse MKB-top op 24 juni 2022 in de Jahrhunderthalle in Frankfurt am Main. De prijs wordt uitgereikt door de bekende wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar, die het onderzoeksprogramma van Professor Franke als mentor begeleidt.

Prijs voor speciale innovatiekracht: Kludi is opgenomen in de prestigieuze lijst van ‘TOP 100 Innovators 2022’ in het Duitse MKB. Deze positie is toegekend na onderzoek door innovatieonderzoeker Nikolaus Franke, hoogleraar aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde.
Echte innovaties brengen merkbare verbeteringen voor de gebruiker: Het Kludi Cockpit Discovery douchesysteem zorgt door het unieke gebruiksgemak voor een sensatie in de markt. Eerder werd deze innovatie bekroond met de ‘German Innovation Award 2019’.Een wereldprimeur met echte toegevoegde waarde: voor de de inbouw ééngreeps mengkranen maakt ‘Kludi Push & Switch’ einde aan de gebruikelijke, omslachtige trekomstelling. In plaats daarvan kan de watertoevoer gewisseld worden met een druk op de knop. Eenvoudiger kan het niet.