Kludi in de prijzen

Kludi ontvangt Plus X, Red Dot Award én TOP 100-keurmerk

Geen enkele andere kranenfabrikant is de afgelopen twaalf maanden zo succesvol geweest als kranenspecialist Kludi als het gaat om het winnen van prijzen voor het beste ontwerp. Vorig jaar haalde het bedrijf al vijf keurmerken van Plus X voor haar Kludi Bozz serie. Voor wat betreft 2022 is Kludi uitgeroepen tot ‘Best Brand of the Year 2022’ voor de productcategorie kranen.
Kludi verwierf ook de Red Dot Award 2022 voor het uitstekend design van haar Kludi Nova Fonte assortiment.
Voor bijzondere innovatiekracht en bovengemiddeld innovatiesucces werd op 24 juni jl. op de Duitse MKB-top in Frankfurt het ‘TOP 100’-keurmerk toegekend. De prijs werd uitgereikt door de bekende wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar, die het onderzoeksprogramma van Professor Franke als mentor begeleidt.

Plus X Award
In de Plus X Award wedstrijd deden in totaal meer dan 700 merken mee. “Het feit dat we onze concurrenten voor zijn in een van de hoogste ‘Plus X’-prijscategorieën maakt ons natuurlijk trots”, zegt Arndt Papenfuß, directeur Marketing van de Kludi Group. “Aan de ene kant laat dit zien hoe goed de herschikking van onze merkstrategie en onze grondig herziene merkidentiteit in de markt worden ontvangen. Aan de andere kant loont het dat we ons richten op onze kerncompetentie – de ontwikkeling en productie van kranen voor badkamers en keukens – en dat we ons strikt laten leiden door een verbetering van het klantvoordeel.”
De jury was onder de indruk van de gebruiksvriendelijke drukknopconversie ‘Push & Switch’ voor een eenvoudige omschakeling, die ook wordt gebruikt in de ‘Bozz’-serie met ééngreepsmengkranen.

Uitstekend ontwerp
Het Kludi Nova Fonte-assortiment ontving de Red Dot Award 2022 voor uitstekend design. Het ontwerp van deze serie combineert vakkundig een delicate visuele lichtheid met een nauwkeurige uitwerking in detail. Met deze redenering heeft de internationale, 48-koppige vakjury de felbegeerde prijs voor hoge designkwaliteit toegekend aan de “Nova Fonte”-serie. Dit jaar vroegen meer dan 7.900 inzendingen uit ongeveer 60 landen het wereldwijd erkende kwaliteitszegel aan. Volgens de organisator worden alleen die ‘producten met een uitstekend ontwerp’ bekroond.
Nova Fonte kent drie designvarianten: de klassieke, puristische en déco-stijlvarianten interpreteren de klassiek-moderne badkamer op hun eigen manier en openen extra creatieve vrijheid voor het badkamerontwerp. Wat ze alle drie gemeen hebben, is hun heldere, elegante ontwerp en hun aangenaam ingetogen designtaal. Dit geldt in het bijzonder voor de puristische ééngreepsmengkraan Nova Fonte Pura voor wastafel en bidet, die het assortiment sinds dit jaar hebben vervolledigd. Ze imponeren vooral met hun slanke contouren en hun extreem filigraan ontwerp, dat ongeëvenaard is in zijn consistentie in de badkamer. “Op deze manier legt ‘Pura’ zijn eigen sterke accenten en is het een perfecte uitdrukking van de nieuwe tijdgeest”, benadrukt Arndt Papenfuß. “Dit geldt des te meer omdat ‘Pura’ voldoet aan de eisen van moderne duurzaamheid door het verminderde gebruik van materialen.”

Top 100 meest innovatieve bedrijven
Sinds 1993 wordt in Duitsland jaarlijks de Top 100 van innovatieve bedrijven in het MKB gekozen. De bedrijven worden aan de hand van vele criteria beoordeeld door Professor Nikolaus Franke en zijn team. Franke is oprichter en voorzitter van het Instituut voor Ondernemerschap en Innovatie aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde. Dit jaar stond mengkranenspecialist Kludi voor het eerst in deze prestigieuze lijst van meest innovatieve bedrijven en producenten.

Klant centraal bij innovatie
Illustratief hiervoor is het succes van het recent ontwikkelde assortiment van ‘Kludi Cockpit’ douchesystemen met intuïtieve bediening. Of het tijdbesparende ‘Easy Fit’-concept dat de montage van keukenmengkranen voor de installateur een stuk eenvoudiger maakt. Deze producten en concepten zijn het resultaat van Kludi’s beleid om innovatie altijd te baseren op de wensen en behoeften van de gebruiker. Alleen wanneer een ontwikkeling aantoonbare verbetering voor de gebruiker oplevert – meer gebruiksgemak of installatiegemak – ziet Kludi dit als een innovatie,

Over KLUDI
Kludi GmbH & Co. KG – opgericht in 1926 staat voor bijna 100 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige kranen voor badkamers en keukens. Deze traditie als kranenspecialist betekent dat Kludi-producten een uitstekende productiekwaliteit ‘Made in Germany’, maximale functionaliteit, innovatieve technologieën en eersteklas design op unieke wijze combineren. Met baanbrekende oplossingen en ontwikkelingen in de badkamer en keuken heeft Kludi daaraan een belangrijke impuls gegeven. Ongeveer 170 uitvindingen en 100 patenten kunnen worden toegeschreven aan het middelgrote in Menden gevestigde bedrijf -evenals talrijke gerenommeerde design- en innovatieprijzen. Meest recentelijk, in 2022, werd Kludi erkend als een van de ‘TOP 100 innovators’ in Duitse middelgrote bedrijven.
Kludi positioneert zichzelf als een professionele organisatie. In een dialoog met de sanitairhandel en installatiebedrijven zoekt Kludi gespecialiseerde bedrijven als betrouwbare partner om oplossingen te vinden die hun dagelijkse bedrijfsvoering merkbaar gemakkelijker maken en toekomstbestendig zijn. Dat is terug te vinden in producten die bijzonder eenvoudig te installeren zijn en via gerichte, duidelijk gestructureerde programma’s voor badkamer en keuken tot innovatieve oplossingen voor efficiënte bedrijfsprocessen.
Sinds 2019 is Kludi bezig met het omzetten van haar verpakkingsconcepten naar uitsluitend biobased, duurzame, volledig plasticvrije alternatieven. Het grote voordeel is dat het materiaal volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar is volgens de specificaties van de Europese norm EN 13432. 
Kludi heeft circa 900 medewerkers in dienst in verkoop- en productiebedrijven in elf landen in Europa en Azië. Naast de volledig geïntegreerde productiefaciliteit in Menden, produceert het bedrijf ook in Hornstein/Oostenrijk en Diósd/Hongarije, evenals in Ras Al Khaimah/Verenigde Arabische Emiraten. Van daaruit worden ze geëxporteerd naar meer dan 100 landen.
Meer informatie over Kludi – Water in Perfection vindt u op www.kludi.com