RAK Ceramics neemt kranenspecialist Kludi over

Beslissende stap voor de internationale groeistrategie en de verdere ontwikkeling tot een van de meest geavanceerde kranenfabrikanten

Nadat de bevoegde toezichthoudende instanties de verkoop van de Kludi Group (www.kludi.com) aan RAK Ceramics hebben goedgekeurd, is deze overname nu geeffectueerd. RAK Ceramics uit Ras Al Khaimah, Verenigde Arabische Emiraten is aldaar beursgenoteerd. Het bedrijf is een toonaangevend leverancier van keramische lifestyle-oplossingen en een van ’s werelds top 5 keramische fabrikanten. Zij neemt de aandelen van de Kludi-groep én de 49 procent die Kludi bezit in de joint venture Kludi Rak over.

De intentie tot de aankoop werd half maart contractueel afgesproken met de vorige Kludi-eigenaar, Franz Scheffer, de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf. Tot voor kort waren de aandelen van het bedrijf in zijn bezit. Hij zal met deze stap het bedrijf verlaten. De huidige directie blijft in functie.

De overeenkomst biedt een reeks voordelen voor de medewerkers, klanten en leveranciers van Kludi: met RAK Ceramics heeft Kludi een financieel sterke partner aan zijn zijde. RAK is overtuigd van de strategische oriëntatie van het Duitse merk en wil het bedrijf verder ontwikkelen en de digitalisering stimuleren. De onafhankelijkheid van het merk Kludi blijft behouden.

“We openen hiermee een nieuw, veelbelovend hoofdstuk in de bijna 100-jarige geschiedenis van ons bedrijf”, legt Julian Henco, CEO van Kludi GmbH & Co. KG, uit. “De samenwerking met RAK Ceramics is een belangrijke voorwaarde voor Kludi om op koers te blijven voor groei, die we zijn begonnen met de uitgebreide herschikking van onze merk-, verkoop- en productiestrategie.” Hiervoor hebben beide bedrijven gezamenlijke werkgroepen met gelijke vertegenwoordiging gevormd, die bedoeld zijn om mogelijke samenwerkingsgebieden te definiëren – bijvoorbeeld op het gebied van marktbewerking. De Kludi-CEO kondigde aan dat het middelgrote bedrijf systematisch zal blijven investeren in de modernisering en digitalisering van zijn productie en logistiek. “We hebben hiervoor de volledige steun van onze strategische partner RAK Ceramics”, zegt Julian Henco.
Aan de overname gaat een langdurige samenwerking vooraf. RAK Ceramics en Kludi zijn al 16 jaar aan elkaar verbonden voor de productie en verkoop van kranen door een succesvolle joint venture in de Emiraten, Kludi RAK.

Abdallah Massaad, Group Chief Executive Officer (CEO) van RAK Ceramics Group, zegt: “De overname van de Kludi Groep sluit aan bij onze groeistrategie en beleid om onze aanwezigheid in kernmarkten te versterken. Het biedt RAK Ceramics de mogelijkheid om naar Europese markten uit te breiden en daarmee onze positionering in projecten in de sanitair- en kranensector te verbeteren. De overname, gebouwd op een langdurige samenwerking en een gedeelde visie, opent nieuwe kansen voor Kludi, aangezien we dit historische en gevestigde Europese merk verder willen ontwikkelen door zijn strategie te financieren en de modernisering en digitalisering van het merk te stimuleren. De overname biedt de Kludi Groep de mogelijkheid om via het RAK Ceramics-netwerk de verkoop van kranen naar landen waar zij nu niet aanwezig is uit te breiden.”

Julian Henco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Kludi, voegt toe: “In RAK Ceramics hebben we een industriële partner en investeerder uit onze industrie gevonden met wie we sinds 2006 succesvol en in een vertrouwensrelatie samenwerken. Het volgt een langetermijnstrategie die Kludi in staat zal stellen om de groeistrategie die het de afgelopen jaren heeft gevolgd duurzaam voort te zetten en zich te ontwikkelen tot een van de marktleiders in de kranenindustrie. Zowel de beide bedrijven als ook de merken vullen elkaar perfect aan, waardoor synergieën in de toekomst het meest effectief kunnen worden benut. Dit zal verdere investeringen in de vestiging in Menden mogelijk maken en de toekomstige concurrentiepositie van Kludi versterken. Door nu ook gebruik te kunnen maken van het netwerk van RAK Ceramics krijgt Kludi toegang tot meer internationale markten. Kludi is en blijft een onafhankelijk, Duits middelgroot bedrijf”.

Over RAK Ceramics
RAK Ceramics is een van de grootste keramiekmerken ter wereld. Het bedrijf heeft wereldwijd ca. 15.000 medewerkers in dienst en is gespecialiseerd in keramische en porseleinen wand- en vloertegels, servies, sanitair en kranen. Het bedient klanten in meer dan 150 landen met activiteiten op elk continent. RAK Ceramics is een beursgenoteerd bedrijf op de Abu Dhabi Securities Exchange in de Verenigde Arabische Emiraten en heeft als groep een jaaromzet van ongeveer US $ 1 miljard.

Over Kludi
Kludi – opgericht in 1926 – heeft momenteel ongeveer 860 werknemers, ongeveer 350 werken op het hoofdkantoor in Menden, Duitsland, 140 op andere productielocaties in Hornstein, Oostenrijk, en ongeveer 230 in Diósd, Hongarije. In boekjaar 2021 steeg de omzet met bijna tien procent op jaarbasis tot 118,3 miljoen euro. In de afgelopen drieënhalf jaar heeft het bedrijf een transformatieprogramma ondernomen. Als onderdeel van dit proces heeft Kludi veel jonge nieuwe leidinggevenden aangeworven die het bedrijf hebben gemoderniseerd op het gebied van marketing en verkoop en ook op het gebied van productie, supply chain en digitalisering. Kludi geniet een nationale en internationale reputatie ver buiten zijn industrie als kwaliteitsfabrikant van badkamer- en keukenmengkranen, douches en douchesystemen en als een belangrijke innovator in de sector. Het bedrijf heeft hiervoor al tal van prijzen ontvangen. Zo werd het voor het laatst uitgeroepen tot een van de ‘Top 100 Innovators’ in Duitsland in 2022.

Meer informatie over KLUDI – Water in Perfection vindt u op www.kludi.com

“De overname, gebouwd op een langdurige samenwerking en een gedeelde visie, opent nieuwe kansen voor Kludi, aangezien we dit historische en gevestigde Europese kraanmerk verder willen ontwikkelen door zijn strategie te financieren en de modernisering en digitalisering van het merk te stimuleren”, zegt Abdallah Massaad (l.), Group CEO van RAK Ceramics Group, in gesprek met Julian Henco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Kludi GmbH & Co. KG.

https://www.kludi.com/fileadmin/_processed_/csm_220315_PI_KLUDI_RAK_Ceramics_neemt_kranenspecialist_Kludi_over_Massaad_Henco_01_759d7d08ca.gif

Militaire onderscheidingen en Zoeken in Nederland, Duitsland en Vlaanderen

Op zaterdag 28 mei 2022 organiseerde HCC!genealogie haar de 2e Landelijke Bijeenkomst van 2022, die werd gehouden in het H.F. Witte Cultuur- en vergadercentrum, Henri Dunantplein 4, 3731 CL De Bilt.

Bert Keers: Militaire onderscheidingen
Het is  niet ondenkbaar dat u een gedecoreerde voorvader in uw stamboom heeft. Het is dan interessant om  te weten over welke decoratie het gaat.
Om die reden praat Bert Keers, hoofd van de afdeling Decoraties van de Divisie Personeel & Organisatie van het  Ministerie van Defensie ons  bij over onderscheidingen in het algemeen, militaire onderscheidingen in het bijzonder. Zij nemen immers bij Defensie een bijzondere plaats in. Deze vormen een officiële blijk van erkenning en waardering en doen recht aan bijzondere momenten en gelegenheden waar de militair aan heeft deelgenomen. In retrospectief is aan de hand van de verkregen onderscheidingen na te gaan wat de militair allemaal heeft gedaan. Het is om zo te zeggen het CV van de militair.

Fred Baltus: Zoeken in Nederland, Duitsland en België
HCC!genealogie-adviseur Fred Baltus had het in zijn presentatie over hoe men naar genealogische gegevens kan zoeken op het internet. De beschikbaarheid van allerhande data en scans heeft sinds 2000 een enorme vlucht genomen. In Nederland zijn wij genealogen behoorlijk verwend met websites als o.a. WieWasWie en Open Archieven.
Onze buurlanden zijn nog lang niet zo ver als wij in Nederland, maar men timmert de laatste jaren flink aan de weg. Het zoeken naar genealogische gegevens in het buitenland gaat meestal wel op eenzelfde wijze. Soms kan je zoeken op persoonsgegevens en een andere keer moet je door een kerkboek bladeren. In de presentatie komen een aantal van die sites aan bod.

Kludi Nova Fonte Pura, Archetype van nieuwe tijdgeest

Bij introductie, twee jaar geleden, maakte de mengkranenserie Nova Fonte van Kludi indruk in de sanitairmarkt. Het assortiment omvat een concept met drie verschillende designvarianten – Classic, Puristic en Déco – die de klassiek-moderne badkamer elk op eigen wijze interpreteren. Dit komt vooral tot uiting in de grepen en rozetten die puristische en klassieke designelementen met elkaar verbinden. Met de toevoeging van de Nova Fonta Pura ééngreeps mengkranen opent het assortiment nieuwe wegen voor individualistische badkamerinrichting.

Pura is de ideale vervolmaking van de Nova Fonte-serie en maakt het concept compleet. De buitengewoon filigrane mengkraan met het heldere, puristische ontwerp is een expressie van de nieuwe tijdgeest en zet indrukwekkende accenten. Niet voor niets werd deze mengkraan van Kludi onderscheiden met de prestigieuze ‘Red Dot Award 2022’.

9 – 21 – 36
De Nova Fonte Pura ééngreeps mengkranen zijn daadwerkelijk filigraan van vorm en subtiel ‘lichtvoetig’. Slechts 21 mm is de diameter van de licht naar beneden gebogen uitloop. Het kraanhuis is met een diameter van 36 millimeter niet minder indrukwekkend rank, terwijl de platte greep met de buitengewoon strakke vormgeving slechts negen millimeter breed is. Deze tot een minimum gereduceerde belijning en uitgebalanceerde proportionering met uiterst nauwkeurige verbinding van uitloop en kraanhuis geven Pura klassieke elegantie en expressieve esthetiek. Om dit moderne purisme optimaal naar voren te brengen, is er voor het oppervlak van de mengkraan, naast de uitvoering in klassiek chroom, ook keuze uit trendbewust matzwart en stijlvol matwit (vanaf het voorjaar 2023).

Duurzaam, van productie tot gebruik
Het extreem filigraan ontwerp en de gereduceerde afmetingen van alle Nova Fonte Pura modellen zorgen ook voor een aanzienlijke vermindering van materiaalgebruik bij de productie. Dit resulteert in besparing op grondstoffen en energie. Daarbij komt dat Kludi consequent kiest voor verpakkingsmaterialen die bewezen en gecertificeerd milieuvriendelijkheid zijn. Zo gebruikt Kludi plasticvrij, biologisch afbreekbaar en composteerbaar verpakkingsmateriaal volgens de specificaties van de Europese norm DIN EN 13432.

Bovendien is het watergebruikt van de alle Pura wastafelmengkranen teruggebracht tot vijf liter per minuut, met behoud van hoog comfort. Dit is goed voor milieu en hulpbronnen, vooral omdat verlaging van het gebruik van warm water energiebesparend is. Nova Fonte Pura voldoet met de kleinere ecologische voetafdruk optimaal aan de eisen van hedendaagse duurzaamheid. Ook in dat opzicht is Nova Fonte Pura het ware archetype van de nieuwe tijdgeest.

BeKaServ wordt webshop

De aan de Zuidwenk in Bunschoten gevestigde kantoorvakhandel BeKaServ van Bort en Hanna Beekhuis gaat helemaal digitaal. Veranderende ontwikkelingen en behoeften in de markt zijn voor het bedrijf reden om de bakens te verzetten.

Al vóór de corona-pandemie werd zichtbaar dat steeds meer relaties digitaal gingen bestellen, laat Bort Beekhuis weten. Deze ontwikkeling heeft zich uiteraard tijdens de pandemie versterkt voortgezet en kunnen we nu wel van een trend spreken. Om die reden wordt de winkel met showroom en magazijn aan de Zuidwenk ingaande 31 mei a.s. gesloten en zijn de activiteiten ondergebracht in een zeer uitgebreide webshop. Daarvoor heeft het ondernemersechtpaar uitstekende leveringsafspraken met toeleveranciers gemaakt, ook al omdat in de digitale winkel 24/7 besteld kan worden. Bovendien is het leveringsprogramma aanzienlijk uitgebreid. Een veelzijdiger en uitgebreider assortiment vergt geen kostbare, fysieke winkel- of magazijnruimte meer, dus was de keuze voor een webshop snel gemaakt.

Het bekende motto van BeKaServ ‘van bureau tot pennenbak’ dekt door de ontwikkelingen niet langer de lading. Want naast kantoorartikelen, -machines en -meubels biedt de webwinkel nu ook consumptie- (koffie, thee, water) en schoonmaakartikelen voor kantoor. “Daar is behoorlijk vraag naar”, aldus Hanna Beekhuis.

BeKaServ streeft ernaar haar klanten een compleet pakket te bieden en binnen 24 uur te leveren. Kleine bestellingen worden thuis of op het kantooradres afgeleverd.

Extra inspanning wordt geleverd voor projectopdrachten zoals kantoorinrichting. BeKaServ denkt graag met u mee als het gaat om: levering en montage van (ergonomische-) bureaus of stoelen, kast of magazijnrek, apparatuur en kantooraccessoires als kapstokken, parapluhouders of wat men op kantoor maar nodig heeft. Kortom BeKaServ zorgt voor een compleet ingericht kantoor.

Over BeKaServ
Het familiebedrijf BeKaServ Kantoorvakhandel werd in 1990 door opgericht door Bort Beekhuis. Het werd in korte tijd een begrip in Bunschoten-Spakenburg. Door branchegerichte opleidingen en jarenlange ervaring is er dus aanzienlijke knowhow aanwezig is voor het geven van gedegen advies. Want ook in met een webshop, blijft het persoonlijk contact met Bort en Hanna een belangrijke meerwaarde.

Bunschoten, 3 mei 2022

Kludi in top 100 van meest innovatieve bedrijven

Bekroonde innovatiekracht

Sinds 1993 wordt in Duitsland jaarlijks de top 100 van innovatieve bedrijven in het MKB gekozen. De bedrijven worden aan de hand van vele criteria beoordeeld door Professor Nikolaus Franke en zijn team. Franke is oprichter en voorzitter van het Instituut voor Ondernemerschap en Innovatie aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde. Dit jaar staat mengkranenspecialist Kludi uit Sauerland voor het eerst in deze prestigieuze lijst van meest innovatieve bedrijven en producenten.

Klant centraal bij innovatie
Veel onderscheidende innovaties voor badkamer en keuken komen voort uit onderzoek en de ontwikkeling van Kludi. Het familiebedrijf bezit meer dan 100 patenten. Nieuwe ontwikkelingen maken veelal direct een belangrijk deel uit van de totale omzet. Kludi bewees het onderzoeksteam overtuigend dat haar innovaties niet op toeval berusten, maar het resultaat zijn van een systematisch, uitgekristalliseerd proces, ingebed in een open cultuur en met betrokkenheid van medewerkers en klanten. Directie en management ondersteunen innovatie en verandering. Kludi-innovaties en productverbeteringen zijn overtuigend aanwezig op de markt. Illustratief hiervoor is het succes van het recent ontwikkelde assortiment van ‘Kludi Cockpit’ douchesystemen met intuïtieve bediening. Of het tijdbesparende ‘Easy Fit’-concept dat de montage van keukenmengkranen voor de installateur een stuk eenvoudiger maakt. Deze producten en concepten zijn het resultaat van Kludi’s beleid om innovatie altijd te baseren op de wensen en behoeften van de gebruiker. Alleen wanneer een ontwikkeling aantoonbare verbetering voor de gebruiker oplevert – meer gebruiksgemak of installatiegemak – ziet Kludi dit als een innovatie.

Het ‘TOP 100’-keurmerk voor bijzondere innovatiekracht en bovengemiddeld innovatiesucces wordt uitgereikt op de Duitse MKB-top op 24 juni 2022 in de Jahrhunderthalle in Frankfurt am Main. De prijs wordt uitgereikt door de bekende wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar, die het onderzoeksprogramma van Professor Franke als mentor begeleidt.

Prijs voor speciale innovatiekracht: Kludi is opgenomen in de prestigieuze lijst van ‘TOP 100 Innovators 2022’ in het Duitse MKB. Deze positie is toegekend na onderzoek door innovatieonderzoeker Nikolaus Franke, hoogleraar aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde.
Echte innovaties brengen merkbare verbeteringen voor de gebruiker: Het Kludi Cockpit Discovery douchesysteem zorgt door het unieke gebruiksgemak voor een sensatie in de markt. Eerder werd deze innovatie bekroond met de ‘German Innovation Award 2019’.Een wereldprimeur met echte toegevoegde waarde: voor de de inbouw ééngreeps mengkranen maakt ‘Kludi Push & Switch’ einde aan de gebruikelijke, omslachtige trekomstelling. In plaats daarvan kan de watertoevoer gewisseld worden met een druk op de knop. Eenvoudiger kan het niet.

Mengkranenspecialist Kludi bespaart meer dan 500.000 plastic zakken per jaar

Vanzelfsprekend. Duurzaam. Plasticvrij.
Bestsellerprogramma Pure Function nu geheel in plasticvrije verpakkingen.

Jaarlijks komt in Nederland 500 miljoen kilo plastic verpakkingsmateriaal op de markt *). Een groot deel daarvan is wegwerpverpakking. In Duitsland – thuisland van mengkranenfabrikant Kludi – zijn die getallen niet minder verontrustend. Kludi vond dat het om ecologische en economische redenen anders moest. Sinds 2019 investeert Kludi in het omzetten van haar verpakkingsconcepten naar duurzame, volledig plasticvrije alternatieven. In het begin bleef die omschakeling beperkt tot de nieuwe producten. Maar met ingang van dit jaar wordt ook het verpakkingsconcept van de bestaande productlijnen omgezet. Het populaire Pure Function-assortiment gaat hierin voorop. Het Pure Fuction assortiment biedt de stijlvarianten ‘Pure& Easy’, ‘Pure &Solid’ en ‘Pure& Style’.

Biologisch zakje van maïzena
In plaats van de gebruikelijke plastic zakjes voor het verpakken van kleine onderdelen, gebruikt Kludi uitsluitend biobased verpakkingsmateriaal. Dit materiaal wordt volledig verkregen uit hernieuwbare grondstoffen van biologische oorsprong. Het gaat om maïzena, verkregen uit aardappelschillen of andere resten uit de voedselproductie. In uiterlijk en functionaliteit verschilt het materiaal niet van plastic. Het grote voordeel is dat het materiaal volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar is volgens de specificaties van de Europese norm EN 13432. In totaal bespaart Kludi al meer dan een half miljoen plastic zakjes per jaar.

Milieuvriendelijke kartonnen dozen
Ook in de rest van de verpakking spelen milieuvriendelijkheid en duurzaamheid een centrale rol. Zo worden dozen en transportverpakkingsmateriaal gemaakt van extra stabiel, FSC-gecertificeerd golfkarton. Dit materiaal wordt in een bijzonder energiezuinig proces geproduceerd uit minimaal 85 procent gerecycled oud papier. Het golfkarton wordt gelijmd met een natuurlijke lijm op basis van maïs-, tarwe- of aardappelzetmeel. De verpakking wordt spaarzaam bedrukt met inkt op waterbasis om de recycling te vereenvoudigen. Daarnaast worden ook materialen gebruikt waarvan de milieuvriendelijkheid is getest en gecertificeerd. Kludi werkt uitsluitend met leveranciers van materialen die bijdragen aan haar milieuvriendelijke verpakkingsconcept. Met deze aanpak is Kludi een voorloper in de sanitairbranche. Volgens het bedrijf zijn er in de sanitairindustrie nagenoeg geen duurzamere verpakkingen te vinden.

*Bron: https://www.duurzaam-ondernemen.nl/

1234
1. Duurzaam verpakkingsconcept – Aan het begin van dit jaar begint Kludi met het omzetten van het verpakkingsconcept van haar bestaande assortiment naar plasticvrije verpakkingsmaterialen. Het bestsellerprogramma “Kludi Pure Function” geeft de aftrap. Sinds 2019 heeft Kludi voor veel nieuwe producten de plastic zakjes al vervangen door biobased verpakkingen.

2. Less is more – Slechts maximaal tien procent van het kartonnen oppervlak van de verpakking in het Kludi Pure Function-assortiment wordt bedrukt – met milieuvriendelijke inkt op waterbasis zonder toevoeging van oplosmiddelen of zware metalen. De verpakking wordt uitsluitend in Duitsland geproduceerd om lange transportroutes te vermijden.

3. Goed voor mens en milieu – In plaats van in plastic zakken verpakt Kludi onderdelen va alle drie de series van het Pure Function-assortiment nu in biobased verpakkingen; volledig biologisch afbreekbaar en composeerbaar.

4. Duurzaam en milieuvriendelijk – Kartonnen dozen en verpakkingsmateriaal voor transport bestaan uit extra stabiel FSC-gecertificeerd golfkarton, dat voor minimaal 85 procent is gemaakt van gerecycled oud papier. Het golfkarton wordt gelijmd met een natuurlijke lijm op basis van maïs-, tarwe- of aardappelzetmeel.

Kludi Bozz bekroond voor innovatie, gebruiksgemak, functionaliteit en afwerking

De mengkranenserie Kludi Bozz is door een onafhankelijke internationale jury bekroond met de Plus X Award; de grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle ter wereld. Dit jaar waren vanuit diverse organisaties en branches maar liefst 700 merkproducten ingestuurd. De beoordeling vindt plaats op basis van zeven criteria. Kludi Bozz overtuigde de jury in vier opzichten: innovatieve kwaliteit, gebruiksgemak, functionaliteit en hoogwaardige afwerking.

Kludi Bozz is qua design afgeleid van de eeuwenoude waterpomp en formeel doorontwikkeld. Daarmee is deze mengkranenserie het archetype van alle kranen en puristisch in de zuiverste vorm. De tijdloos elegante serie biedt 36 verschillende producten voor wastafel, bad en douche.

Echte toegevoegde waarde
De jury was vooral onder de indruk van de manier waarop het assortiment ‘Kludi Bozz’ een beter alternatief biedt voor de traditionele, omslachtige en vaak lastige trekomstelling. Kludi Bozz is voorzien van een wateromstelling 2.0. Als eerste biedt Kludi de drukknop wateromstelling. Met een simpele druk op de knop wordt omgeschakeld van hoofddouche naar handdouche, of van badkraan naar douche. Wanneer de watertoevoer stopt, schakelt de drukknopomstelling automatisch weer terug. “Dit is met recht een innovatie omdat deze techniek het leven gemakkelijker en aangenamer maakt “, aldus Piet Pirovano, directeur van Kludi Benelux. De drukknoptechnologie werkt puur mechanisch en hydraulisch, onafhankelijk van de waterdruk. De omstelling springt ook niet onbedoeld terug naar de vorige instelling. “Meer gebruiksgemak en -betrouwbaarheid is nauwelijks mogelijk.” Kludi past de Push & Switch-oplossing toe in alle series van het ‘Smart Luxuryen ’Pure Function’assortiment.

Viermaal onderscheidend. Het puristische mengkranenassortiment Kludi Bozz uit het Smart Luxury-assortiment is bekroond met de felbegeerde ‘Plus X Award’ voor innovatiekwaliteit, gebruiksgemak, functionaliteit en hoogwaardige afwerking.

Een wereldprimeur met echte toegevoegde waarde: de éénhendel inbouwmengkranen in de ‘Kludi Bozz’-serie voor het bad maken een einde aan de traditionele trekomstelling. In plaats daarvan kan eenvoudig omgesteld worden via een druk op de knop. Meer gebruiksgemak is nauwelijks mogelijk.

“Water in Perfection” voor de moderne keuken

Kludi keukenmengkranen imponeren met vorm, functie en prestaties

De keuken is een echte leefruimte en middelpunt van verbinding en ontmoeting voor gezinsleden, familie en vrienden. Aan de inrichting van de keuken wordt dan ook veel aandacht besteed. De bereidheid om te investeren in hoogwaardige apparatuur en mengkranen loopt hiermee in de pas. Om aan de groeiende vraag naar kwaliteitsproducten te voldoen, heeft Kludi tal van innovatieve keukenmengkranen voor verschillende eisen en behoeften in het assortiment.

Kludi Bingo Star XS: nieuwe lichtheid
Met zijn krachtige en tegelijkertijd subtiele vormgeving past de Kludi Bingo Star XS keukenmengkraan perfect in elke moderne keuken. Het slanke silhouet met zachte overgangen is een actuele intepretatie de klassieke mengkraan en zorgt voor een aantrekkelijke sfeer van lichtheid. Dit wordt versterkt door de korte bedieningshendel aan de zijkant. Deze bewust kort gehouden hendel geeft bovendien meer ruimte bij de spoelbak en ligt uitermate goed in de hand.
Kludi Bingo Star XS is verkrijgbaar met en zonder uittrekbare uitloop. De 360 graden draaibare ééngreeps keukenmengkraan zonder uittrekbare uitloop is ideaal voor gebruik op een kookeiland. Bijde andere uitvoeringen zorgt de praktische uittrekbare uitloop juist voor veel flexibiliteit aan de spoelbak. De hoogwaardige, duurzame slang heeft een bijzonder stille slanggeleiding. De uitvoering met uittrekbare uitloop is verkrijgbaar in chroom of trendy mat-wit of mat-zwart.

Kludi E-GO: ultiem comfort en optimale hygiëne
Contactloze met sensor uitgevoerde mengkranen zijn ook in de keuken in zwang. Daar waar voedsel wordt bereid weegt hygiëne extra zwaar. Dankzij de geïntegreerde infrarood-sensortechnologie stroomt het water zonder dat aanraking nodig is voor activering. Bijzonder is dat Kludi E-Go ’s werelds eerste hybride keukenmengkraan is; de contactloze besturing wordt naar wens wel of niet gebruikt. Bij inzet van de sensortechnologie gaat het water stromen zodra een beweging wordt gedetecteerd. Wanneer de handen vuil of nat zijn door het keukenwerk, kan de Kludi E-GO zeer schoon worden bediend. Bovendien zorgt de innovatieve technologie voor soepel verloop van opeenvolgende taken in de keuken, zelfs als er geen hand vrij is.
De Kludi E-GO is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met batterijen of met aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Bij montage in een bestaande situatie wordt het gebruik van de batterijvariant aanbevolen. Voor de installatie is dan geen inzet van een elektricien nodig en er hoeven geen kabels te worden getrokken of verlegd. De Kludi E-GO is verkrijgbaar met een praktische dubbele uitloop voor een flexibele actieradius of met een klassieke booguitloop.

Kludi Steel: elegante uitstraling
De moderne, industriele keuken ontleent haar uiterlijk aan robuuste materialen die de ruimte rond spoelbak en fornuis de authentieke uitstraling van een werkplaats geeft. De twee nieuwe Kludi Steel massief roestvrijstalen keukenmengkranen passen hier perfect bij. Het hoogwaardige, geborstelde materiaal zorgt voor een stevig accent op het aanrecht en straalt solide, betrouwbare kwaliteit uit. Kludi Steel overtuigt daarnaast door functionaliteit en hoogwaardige afgewerking. Dankzij de stabiele schachtbevestiging is een perfect houvast verzekerd, zelfs op dunne spoelbakken. De rozet met een diameter van 57 mm bedekt zelfs grote kraangaten volledig af. Kludi Steel is verkrijgbaar met een draaibare uitloop of met uittrekbare vaatdouche.

Meer badkamercomfort met één druk op de knop

De ontwerpers van Kludi ontwikkelden een betere oplossing voor het kiezen van waterfuncties in de badkamer. Zo ontstond de (nieuwe generatie inbouwoplossingen) Kludi Push. Met een geavanceerde drukknopbediening worden watertoevoer, straalsoorten van de douche, watertemperatuur, etc. in- en uitgeschakeld.

De intuïtieve bediening door middel van het indrukken van een knop, biedt meer comfort en meer esthetiek in de badkamer. Tenslotte is de drukknop anno 2021 de vanzelfsprekende manier voor het in- en uitschakelen van allerlei apparatuur en functies. Logisch en zonder krachtsinspanning te gebruiken door jong en oud.

Wateromstelling 2.0
Nu gaat Kludi nog een stap verder met Kludi Push. De traditionele trekomstelling is vervangen door een wateromstelling 2.0. Als eerste sanitair-fabrikant introduceert Kludi de drukknop wateromstelling voor inbouwsystemen voor ééngreepsmengkranen. Wanneer het water stroomt wordt met een simpele druk op de knop omgeschakeld van hoofddouche naar handdouche, of van bad- naar douchefunctie. Wanneer de watertoevoer stopt, schakelt de drukknopomstelling automatisch weer terug. De toegepaste technologie van de Kludi Push wateromstelling is gebaseerd op een innovatief magneetventiel. Dit ventiel werkt geheel mechanisch en hydraulisch, voor een soepele werking, ongeacht waterdruk.

Eenvoud in montage
Voor de montage van de Kludi Push wateromstelling is er de Flexx.Boxx. Deze wordt achter de tegelwand geïnstalleerd en maakt een snelle en eenvoudige installatie van de Push-afmontagesets mogelijk, zelfs met meerdere wateruitgangen. De Kludi Flexx.Boxx is geschikt voor alle Push afmontagesets.

Een bijkomend pluspunt van de drukknoptechnologie is dat de knop vlak in de afdekplaat ligt. Dit geeft een rustig, aantrekkelijk beeld en zorgt voor een eenvoudige reiniging. De Kludi Push afmontagesets zijn verkrijgbaar in twee aantrekkelijke designs: modern rond of trendy vierkant met soft-edge hoeken. Kludi biedt naast de innovatieve inbouwééngreepsmengkraan in alle series van de programma’s “Smart Luxury” en “Pure Function” ook diverse opties met veilige inbouw douchethermostaten aan.

Comfort met een druk op de knop
De nieuwe generatie Kludi Push wordt ook toegepast in inbouwsystemen zonder volumeregulering. De meerwaarde in esthetiek en gebruiksgemak van de drukknop is ook dan overtuigend. In gesloten toestand ligt de drukknop vlak in de afdekplaat. Dit zorgt voor een visueel aantrekkelijke, rustige en hoogwaardige uitstraling. Maar het is mogelijk om in een douche de knop na inschakeling iets uit te laten steken. Zo wordt deze, zelfs met de ogen dicht, gemakkelijk gevonden om de watertoevoer weer uit te schakelen.
Deze tweede generatie van Kludi Push optimaliseert zowel het gebruikscomfort als het design. En daarmee biedt Kludi een ongeëvenaarde oplossing voor doucheplezier met één druk op de knop.

1) Meer bedieningsgemak: met de nieuwe generatie Kludi Push behoort de omslachtige omstelling voor Kludi inbouwééngreepsmengkranen tot het verleden. Wanneer het water stroomt volstaat een druk op de knop om te schakelen van hoofddouche naar handdouche, of van bad- naar douchefunctie.
https://www.kludi.com/fileadmin/kludi/de/images/pages/company/press/articles/kludi_push/PI_KLUDI_PUSH/210319_PI_KLUDI_PUSH_01.jpg

2 & 3) Waterplezier met één druk op de knop. Gemakkelijker kan niet.
https://www.kludi.com/fileadmin/kludi/de/images/pages/company/press/articles/kludi_push/PI_KLUDI_PUSH/210319_PI_KLUDI_PUSH_02a.jpg

https://www.kludi.com/fileadmin/kludi/de/images/pages/company/press/articles/kludi_push/PI_KLUDI_PUSH/210319_PI_KLUDI_PUSH_02b.jpg

4 & 5) Hoogwaardige uitstraling: bij Kludi inbouwsystemen zonder volumeregeling liggen de knoppen volledig vlak in de afdekplaat.
https://www.kludi.com/fileadmin/kludi/de/images/pages/company/press/articles/kludi_push/PI_KLUDI_PUSH/210319_PI_KLUDI_PUSH_03a.jpg

https://www.kludi.com/fileadmin/kludi/de/images/pages/company/press/articles/kludi_push/PI_KLUDI_PUSH/210319_PI_KLUDI_PUSH_03b.jpg

6) Betrouwbaar en functioneel: bij de Kludi Push inbouwsystemen met ééngreepsmengkraan steekt de drukknop in gesloten toestand acht millimeter uit de afdekplaat. Als erop wordt gedrukt, steekt deze nog een paar millimeter uit. Dit voorkomt dat de knop in de afdekplaat kantelt.
https://www.kludi.com/fileadmin/kludi/de/images/pages/company/press/articles/kludi_push/PI_KLUDI_PUSH/210319_PI_KLUDI_PUSH_04.jpg

7) Al het goede komt van boven”: De hoofddouches kunnen gemakkelijk gemonteerd worden op de bovenste uitgang van de FLEXX.BOXX. Hierdoor zijn geen lastige aanpassingen van de leidingen nodig. Dit maakt de montage een stuk eenvoudiger.  
https://www.kludi.com/fileadmin/kludi/de/images/pages/company/press/articles/kludi_push/PI_KLUDI_PUSH/210319_PI_KLUDI_PUSH_05.jpg

8) Eenvoudige vervanging: het nieuwe magneetventiel van het Kludi Push inbouwsysteem wordt eenvoudig met een klemschroef bevestigd. Indien nodig is het dan ook gemakkelijk te vervangen.
https://www.kludi.com/fileadmin/kludi/de/images/pages/company/press/articles/kludi_push/PI_KLUDI_PUSH/210319_PI_KLUDI_PUSH_06.jpg