Veel verschillende onderwerpen tijdens Bakkie Kroost

Iedere woensdag wordt in De Ontmoeting tussen 8:30 tot 10:15 uur onder het motto: Ontmoeten – Spelen – Inspireren de inloopbijeenkomst Bakkie Kroost voor (groot)ouders met kinderen tot 4 jaar georganiseerd. De bijeenkomsten worden door de veelzijdigheid aan onderwerpen goed bezocht.

Ouders met jonge kinderen kunnen er terecht voor koffie- of theedrinken, ervaringen delen en tips uitwisselen, terwijl voor de kinderen speelgoed aanwezig is.

Op 27 februari tussen 9:30 en 11:30 uur (voorjaarsvakantie) kan samen met de kinderen op canvasdoek worden geschilderd en omdat het vakantie is zijn dit keer ook oudere broertjes en zusjes welkom.

Twee weken later, op 13 maart vanaf 9:30 uur komt fysiotherapeute Birgit Post-Hoes een korte workshop ‘De bekkenbodem terug naar de basis?’ geven.

Zoals iedere vierde zaterdag van de maand wordt er ook op 23 maart tussen 10 en 14 uur weer een Tweedehands Boekenmarkt gehouden. Er zijn zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen verkrijgbaar.

De laatste Bakkie Kroost bijeenkomst van maart staat in het teken van haptonomie. Op 27 maart om 9:30 uur laat haptotherapeut Renate Schoneveld de aanwezigen kennismaken met haptonomie. Zij houdt dan inloopspreekuur tijdens Bakkie Kroost.

Bakkie Kroost is een initiatief van GGD Regio Utrecht, Partou Kinderopvang, SKA Kinderopvang, Haptonomie Praktijk Schoneveld, Indebuurt033 en De Ontmoeting.

Over De Ontmoeting
Inloophuis De Ontmoeting is de huiskamer in de wijk. Het wil verbondenheid versterken door het bevorderen van gemeenschap tussen mensen onderling. Mensen ruimte bieden om hun verhaal te vertellen en hun talenten te gebruiken op een plek waar ze gekend worden. Elkaar ontmoeten staat daarbij centraal, we hebben allemaal mensen om ons heen nodig. Hierbij staat verbinding met elkaar, geluk voor de ander en het goede voor de aarde centraal. Door de terugtrekkende zorg en bemoeienis vanuit de overheid in onze samenleving zien wij de reden voor ons bestaan nog urgenter worden dan voorheen.N

Waar: De Ontmoeting, De Bekroning 2 (achter Emiclaer) Amersfoort.
Meer info: http://www.bakkiekroost.nl/
of mail: deontmoetingkattenbroek@gmail.com

Amersfoort, 21 februari 2019

Final Attempt komt gluren in De Ontmoeting

Op 10 februari a.s. is het zo ver. In het kader van de actie ‘Gluren bij de buren’ is de programmering nu helemaal rond en heeft Inloophuis De Ontmoeting een artiest toegewezen gekregen. Het is de Amersfoort coverband Final Atempt die dan acte de presence geeft. Zij verzorgt die dag om 12:00, 12:30 en 15:00 uur een spetterend optreden.

Final Attempt is niet zomaar een coverband. Zes topmuzikanten uit Amersfoort en omstreken spelen het beste dat de jaren ’70 tot en met ‘10 te bieden heeft en dat vol energie en met een eigen twist en sound. Kortom, de band staat garant voor een knallend optreden, waarin ze met passie en overtuiging laten horen wat ze in huis hebben. Dat resulteert in een uitgekiende mix van rock, soul, pop en funk, met nummers van Coldplay, Simply Red, Michael Jackson, Rihanna, U2, Prince, Keane en vele anderen. Maar ook Nederlandstalige meezingers ontbreken niet. Muzikaal zoekt de band altijd de uitdaging op… immers, no guts, no glory!
Final Attempt bestaat uit: Simone Meijer (lead zang), Marina Bösche (lead zang en gitaar) Martin Meijer (drums), Alfred Boersma (basgitaar), Stefan Kroon (gitaar en backing vocals) en Krijn van Keulen (piano/toetsen)

Enthousiast
Coördinator Sandra van der Werf is enthousiast over de toewijzing van deze band aan De Ontmoeting. “Toen wij vernamen over de actie Gluren bij de buren hebben wij ons direct aangemeld. Met deze band hopen we een breder en ook jonger publiek te trekken naar De Ontmoeting. Een leuke manier voor wijkbewoners om over de drempel te stappen en kennis te maken. We hebben er zin in!”

De Ontmoeting in Kattenbroek-Zielhorst bestaat 25 jaar

Al 25 jaar is inloophuis De Ontmoeting de ‘huiskamer’ van de wijk Kattenbroek/Zielhorst in Amersfoort-Noord. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Samen met de vrijwilligers, de regelmatige inlopers en de buurtbewoners wordt dat onder het genot van een hapje en drankje op zaterdag 22 september a.s. tussen 16.00 en 18.00 uur in de tuin van het Inloophuis ‘De Ontmoeting’ gevierd. Aanmelden wordt geadviseerd via ontmoetingsfeest@gmail.com

Het inloophuis De Ontmoeting is hét centrum om even binnen te lopen voor een kopje koffie of thee en een praatje te maken. Maar het is ook een plek om samen met anderen te eten, om er nieuwe contacten op te doen en mee te doen met een activiteit. Ook het deel nemen in een gespreksgroep of aan een excursie of het simpelweg genieten van en in de tuin behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Elkaar ontmoeten staat daarbij centraal, we hebben allemaal mensen om ons heen nodig. Mensen die naar je willen luisteren, mensen die je iets willen vertellen. Door het bevorderen van gemeenschap tussen mensen onderling wil men de verbondenheid versterken. Of zoals Sandra van der Werf, coördinator van De Ontmoeting het verwoordt: “We willen mensen ruimte bieden om hun verhaal te vertellen en hun talenten te gebruiken op een plek waar ze gekend worden. We proberen verbinding met elkaar, geluk voor de ander en het goede voor de aarde centraal te stellen.” Door de terugtrekkende zorg en bemoeienis vanuit de overheid in onze samenleving ziet Van der Werf de reden voor het bestaan van het inloophuis nog urgenter worden dan voorheen.

Wederkerigheid

De bezoekers en vrijwilligers zijn verbonden met elkaar en zien daadwerkelijk naar elkaar om. De scheidslijn tussen die twee groepen is niet gemakkelijk te trekken. De ene dag is iemand met vrijwilligerswerk bezig, de andere dag loopt deze persoon binnen als bezoeker. Een bezoeker kan soms vrijwilliger worden en vice versa. Deze wederkerigheid is mogelijk omdat iedereen telt, iedereen mag zijn wie hij of zij is.

Vrijwilligers

Van de vrijwilligers is een belangrijk deel gastvrouw of gastheer tijdens de dagelijkse inlooptijden. Ook zijn er vrijwilligers om de maaltijd te bereiden, een groepje om zieken te bezoeken, een projectgroep om de activiteiten te organiseren, een tuingroep voor onderhoud en vernieuwing van de tuin, een groep om de boekenmarkten goed te laten verlopen en een groep die de hele oud papier inzameling voor zijn rekening neemt.

Activiteiten

De Ontmoeting is dagelijks geopend (zondag, maandag en vrijdag van 14:00 tot 16:00 uur, dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur). ’s-Woensdags wordt van 8.30 tot 10 uur Bakkie Troost georganiseerd, een speciale inloop voor ouders met jonge kinderen. Twee keer per maand wordt er een gezamenlijke maaltijd georganiseerd. Een paar keer per maand komen er diverse gespreksgroepen bij elkaar en eens per kwartaal organiseert De Ontmoeting een goed bezochte boekenmarkt. De opbrengst van de oud papieractie komt ten goede aan de activiteiten van De Ontmoeting. Regelmatig wordt er een gratis juridisch spreekuur gehouden (www.vwma.nl).

In ‘De Ontmoeting’ is een dependance van Wereldwinkel Amersfoort gevestigd.

Tuin

Het inloophuis heeft een prachtige tuin, voor de liefhebber heerlijk om doorheen te lopen en te genieten van alle struiken, heesters, hagen en bloemen. Een tuin is een levend gebeuren, er zijn voortdurend veranderingen te zien. ’s Zomers wordt gebruik gemaakt van het terras. Het geeft iets heel relaxed aan de inloop, op je gemakje buiten zitten. De tuin werkt als visitekaartje, met als drijvende kracht daarachter de leden van de tuingroep!