Digitale lifestyle voor de moderne badkamer

Kludi PushTronic en Kludi TouchTronic maken douchen smart

• Met Kludi PushTronic en Kludi TouchTronic kunnen twee of drie douche-elementen digitaal bestuurd worden; intuïtiever en comfortabeler dan ooit tevoren.
• Beide ultradunne inbouw douchekranen zorgen – mede door het gereduceerde ontwerp – voor een subtiele en elegante uitstraling in de badkamer.
• De integratie in het wifi-netwerk maakt ook bediening via een app mogelijk. Dit biedt ook andere handige functies, zoals opwarmen, reinigingsspoelingen en verbruiksstatistieken.
• Beide douchekranen worden geïnstalleerd met een eigen inbouwset, bestaande uit een speciale inbouwbox met elektronische thermostaatunit, wifi-module en aansluitkabels.
• Beschikbaar vanaf oktober 2023

Voor steeds meer mensen is het digitaal regelen van allerlei zaken de gewoonste zaak van de wereld. Thuis is het digitaal bedienen van apparatuur en het koppelen daarvan aan het wifi-netwerk gemeengoed. Vooral voor de generatie die is opgegroeid met digitalisering, is smart living een vanzelfsprekend onderdeel van een eigentijdse levens- en woonstijl; ook in de badkamer. Met het oog op die generatie maakt Kludi maakt nu ook het douchen smart. Met Kludi PushTronic en Kludi TouchTronic biedt Kludi twee digitale douchethermostaten. Deze zorgen voor een allround smart douche-ervaring.

Drukken en draaien – Kludi PushTronic
De digitale besturing is onzichtbaar in de ultra platte vormgeving van de PushTronic-variant verwerkt. De bediening vindt plaatst met ergonomisch gevormde druk- en draaiknoppen. Deze zijn vlak verzonken in een hoogwaardige metalen plaat. Om de douchekraan aan en uit te zetten – separaat voor twee douche-elementen als hand- en hoofddouche – volstaat een druk op de betreffende knop. Deze komt naar voren en het water stroomt. De hoeveelheid water wordt geregeld door de knoppen naar rechts of links te draaien. De watertemperatuur wordt geregeld via een derde bedieningsknop. Watervolume en -temperatuur zijn vooraf ingesteld op een besparend gebruik van acht liter per minuut en 35° Celsius. Een geïntegreerde temperatuurbegrenzer voorkomt dat het douchewater heter wordt dan 44° Celsius. Naast de eenvoudige, intuïtieve bediening maakt Kludi PushTronic indruk met het gereduceerd design en perfect strakke vormgeving. De douchekraan is leverbaar in de oppervlakken chroom, mat zwart, mat wit en goud (PVD-coating).

Aanraken is genoeg – Kludi TouchTronic
Het design van de high-end TouchTronic-variant is elegant en gereduceerd tot de essentie. Het frame waarin de elegante zwart getinte gebruikersinterface van polycarbonaat is ingebed, is slechts 6,5 millimeter hoog. Intuïtief te begrijpen en helder gerangschikte symbolen maken de bediening tot kinderspel. Na het inschakelen van het display kunnen tot drie douche-elementen door een simpele aanraking van het bijbehorende symbool, afzonderlijk van elkaar worden in- en uitgeschakeld. Zo kunnen twee douches – zoals hoofd- en handdouche of de stort- en regenfunctie van de hoofddouche – gelijktijdig stromen. Temperatuur en debiet zijn naar wens te regelen via aparte bedieningstoetsen. Ook dit product is voorzien van een begrenzer die ervoor zorgt ervoor dat de temperatuur tot maximaal 44° Celsius opgevoerd kan worden.
Nog meer doucheplezier biedt de mogelijkheid om tot drie verschillende douchescenario’s te programmeren en door aanraking te activeren. Ook is er een slimme opwarmfunctie aanwezig: deze verwarmt het van alle te gebruiken douche-elementen voor tot de gewenste temperatuur.

Altijd ‘app up-to-date’: verbruiksstatistieken en meer
Geïntegreerd in het wifi-thuisnetwerk kunnen beide douchekranen ook via smartphone of tablet worden bediend via de S-FLOW-app die gratis beschikbaar is voor Android en iOS. De interface van de app is zeer gebruiksvriendelijk opgezet, voor een logische, intuïtieve bediening. Daarbij is de app veel meer dan een speelse ‘afstandsbediening’. Voor Kludi TouchTronic kunnen de gewenste douchescenario’s ingesteld worden, of de opwarmfunctie geactiveerd. Voor beide douchekranen kunnen onderhoudsfuncties als anti-Legionella- en reinigingsspoelingen met de daarvoor benodigde hoge watertemperatuur worden uitgevoerd. Daarnaast biedt de app, voor zowel PushTronic als TouchTronic een individueel instelbare kinderbeveiliging. Niet in de laatste plaats biedt de app verbruiksstatistieken en informatie over het water- en energieverbruik. Een belangrijke voorwaarde voor het optimaliseren van de eigen ecologische voetafdruk.

Voorgemonteerde Inbouwbox
Beide douchekranen worden geïnstalleerd met een eigen inbouwset, bestaande uit een speciale inbouwbox met elektronische thermostaatunit, wifi-module en aansluitkabels.

Dunner wordt het niet

De Kludi Slim.Box zet nieuwe maatstaven voor inbouwinstallaties

• De naam spreekt voor zich: de inbouwsets van de Kludi Slim.Boxx blinken uit door één van de dunste en kleinste rozetten op de markt.
• De gereduceerde, bijzonder installatievriendelijke inbouwdiepte van slechts 75 millimeter maakt ook montage in dunne gipswanden mogelijk.
• De rubberen behuizing uit één stuk kan zonder speciaal gereedschap op lengte worden gesneden en zorgt voor een perfecte afdichting
• Tot zeven graden correctiemogelijkheid kan tijdens de installatie moeiteloos gecompenseerd worden.
• De verpakking is 100% plasticvrij.
• Beschikbaar vanaf juli 2023.


De trend van inbouwoplossingen in de badkamer zet door. De meeste installateurs adviseren bij nieuwbouw of omvangrijke renovatieprojecten inbouwmengkranen toe te passen. Deze zorgen voor meer flexibiliteit bij de badkamerinrichting en nemen minder ruimte in beslag dan opbouwvarianten; een pluspunt in kleine badkamers
Kludi’s nieuwe Slim.Boxx voor inbouwinstallatie zet nieuwe maatstaven in de badkamerbranche. Deze biedt t.o.v. de populaire Kludi Flexx.Boxx diverse voordelen.  De elegante afdekrozetten van de nieuwe inbouwset meet nog slechts zeven millimeter voorsprong. Ook de diameter is aanzienlijk verkleind. “Dit maakt de Slim.Boxx-rozetten tot de dunste en kleinste op de markt”, aldus Arndt Papenfuss, marketingdirecteur van de Kludi Group. Het zijn niet alleen architecten en interieurontwerpers die weten te waarderen dat de nieuwe inbouwsets van Kludi zich nu nog subtieler en onopvallender in de ruimte en woonstijl laten voegen.

Installatie in gipsplaat? Geen probleem!
De 2023-versie van de beproefde inbouwset van Kludi is niet alleen vlakker en kleiner dan vergelijkbare producten op de markt. Ook de inbouwdiepte van de Slim.Boxx is gereduceerd. Met slechts 75 millimeter – met 30 millimeter speelruimte – is deze ook bijzonder montagevriendelijk. “Het is waarschijnlijk technisch onmogelijk om het nog verder te reduceren”, stelt marketingdirecteur Papenfuss zelfverzekerd. Dit maakt de innovatieve inbouwbox tot de perfecte oplossing voor inbouw in dunne gipswanden.

Minder moeite voor de installateur
Bij de ontwikkeling van de Slim.Boxx richtte Kludi zich bewust ook op het verder optimaliseren van het montage- en installatiegemak. De nieuwe inbouwbox biedt – als belangrijke voordeel voor de installateur – de mogelijkheid om tijdens de installatie een correctiemogelijkheid van maximaal zeven graden te compenseren. Hiertoe verwijdert de installateur eenvoudig de voorgemonteerde positioneringspinnen die een perfect loodrechte installatie vergemakkelijken. Nog een voordeel is dat de behuizing met een stanleymes eenvoudig kan worden ingekort. Dit kan omdat de behuizing is gemaakt van rubber, ook bij uitstek geschikt voor een uitstekende afdichting. Andere behuizingen bestaan veelal uit meerdere componenten, hard maar breukgevoelig Duroplast dat zich slechts door tijdrovend zagen laat inkorten. “Uiteindelijk vergemakkelijken deze voordelen het werk van professionele installateur, wat zowel tijd als geld bespaart”, aldus Papenfuss. “Het loont om goed te luisteren naar wat onze partners in de markt te zeggen hebben en hun suggesties voor productverbeteringen serieus te nemen.”

100% plasticvrij
Ook de Kludi Slim.Boxx komt op een bijzondere manier tegemoet aan de hedendaagse vraag naar duurzaamheid. Zoals het geval is met alle producten die vanaf 2019 zijn geïntroduceerd, gebruikt Kludi geen plastic meer in zijn verpakkingsmaterialen. In plaats daarvan dringt het bedrijf aan op 100% composteerbare, biogebaseerde alternatieven. Naast de verpakking heeft Kludi ook de hoeveelheid plastic in het product zelf verminderd. Zo is de steunbuis van de Slim.Boxx gemaakt van een hout-kunststof composiet. Kludi verpakt de Slim.Boxx in een kartonnen hoes van gerecycled papier.

Foto’s en bijschriften (foto’s Kludi):

1 & 2) De Kludi Slim.Boxx wordt geleverd als gebruiksvriendelijke inbouwset met 75 mm inbouwdiepte, inclusief enkele van de dunste (7 mm) en kleinste rozetten (14,9 mm)op de markt.

3) Verborgen in een gipsplaat: met een inbouwdiepte van maximaal 75 millimeter is de Kludi Slim.Boxx een uitstekende oplossing voor inbouw in dunne gipswanden.

4 t/m 6) Fijnafstelling tijdens de montage: als de Kludi Slim.Boxx inbouwset niet perfect loodrecht kan worden gemonteerd, kan de box tot zeven graden worden gedraaid. De installateur verwijdert eenvoudig de voorgemonteerde positioneringspinnen en plaatst de eenheid zonder de pinnen in de Slim.Boxx.

7) Rubber in plaats van kunststof: de behuizing uit één stuk van de Kludi Slim.Boxx kan eenvoudig met een stanleymes op lengte worden gesneden. Bovendien zorgt het materiaal voor een perfecte afdichting.

8) Minder plastic: Kludi heeft voor al haar nieuwe producten plastic verpakkingen vervangen door biobased alternatieven. De Slim.Boxx is daarop geen uitzondering. Kludi heeft echter ook de hoeveelheid plastic die in het eigenlijke product wordt gebruikt, verlaagd. De omslag is daarom gemaakt van karton, geproduceerd uit gerecycled papier.


Elegant, licht, modern

Kranenspecialist Kludi rondt Smart Luxury segment af met een nieuwe serie

• In de stijl “Contemporary” biedt de nieuwe serie Kludi Louva extra mogelijkheden voor individuele badkamerinrichting.

• Bij Louva dragen heldere, afgeronde lijnen en de conische vorm van de kraanbody bij aan een sfeer van aangename, esthetische lichtheid.

• Alle Louva wastafelkranen zijn standaard voorzien van moderne waterbesparende technologie die de doorstroomhoeveelheid beperkt tot vijf liter per minuut – zonder aan comfort in te boeten.

• Het hoogwaardige kranenassortiment is verkrijgbaar in de oppervlakken chroom, matzwart en matwit.

• Kludi Louva is beschikbaar vanaf juli 2023.

Badkamers spelen in de binnenhuisarchitectuur een sleutelrol bij het creëren van een individuele woonstijl. Ook in de badkamer is stijl een persoonlijke keuze. Daarom richt hedendaagse badkamerdesign zich op stijlwerelden, trends en exclusiviteit om individualiteit tot uitdrukking te brengen. Hier speelt Kludi met zijn designgerichte “Smart Luxury”-assortiment voor hoge eisen op in. Het omvangrijke assortiment van mengkranen in de stijlen ‘Contemporary’, ‘Modern Classic’, ‘Puristic’ en ‘Avantgarde’ biedt verschillende mogelijkheden voor de inrichting van een badkamer naar individuele wens en stijl.  De nieuwe serie Kludi Louva voegt hier nog extra mogelijkheden aan toe.

Woonaccenten in de moderne badkamer
Met Louva biedt Kludi een nieuw assortiment badkamermengkranen binnen de stijl ‘Contemporary’. Louva overtuigt door ongekunstelde elegantie en weldadige lichtheid. De vormentaal is kernachtig en ongecompliceerd en komt tot uiting in de heldere lijnen en het harmonieuze samenspel van geometrische vormen. Daarvoor zorgt de conisch gevormde schacht van de wastafelmengkraan, in combinatie met de vlakke, zeer platte uitloop en de daarop afgestemde halfronde hendel. “De spannende combinatie van de klassieke L-vorm en de ongekunstelde lichtheid geeft Louva een unieke, tijdloze elegantie. Niet opdringerig, maar juist met een sympathieke uitstraling”, legt ontwerper Michael Stein uit. Louva past bij uitstek bij de bewuste soberheid in de hedendaagse architectuur en interieurinrichting en verrijkt deze tegelijkertijd met behaaglijke woonaccenten.

De ééngreepsmengkranen voor wastafel en wand zijn standaard uitgerust met moderne waterbesparende technologieën, die de doorstroming beperken tot vijf liter per minuut – zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Verdere besparingen zijn te realiseren met de EcoPlus wastafelmengkraan, die alleen koud water levert als de hendel in de middelste stand staat. Het Kludi Louva-assortiment omvat ook inbouw- en opbouwversies voor bad en douche. De serie is verkrijgbaar in de oppervlakken chroom, matzwart en matwit.

Recyclebaar en composteerbaar
Kludi past zijn duurzame verpakkingsconcept ook toe op zijn kranenassortiment – zoals het met alle nieuwe producten sinds 2019 doet. Het is het beleid van het bedrijf om alleen milieuvriendelijke materialen te gebruiken, die ofwel hergebruikt ofwel na gebruik gecomposteerd kunnen worden. “Het vermijden van niet-recyclebare kunststoffen is tegenwoordig een must als we duurzaamheid serieus willen nemen”, zegt marketingdirecteur Arndt Papenfuss. “Daarom gebruiken we biobased alternatieven gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.”

Foto’s en bijschriften(foto’s Kludi):

1 & 2) Modern wooncomfort: functionaliteit staat centraal in de hedendaagse woninginrichting. Dit komt tot uiting in een ongekunstelde vormgeving. Kludi Louva combineert heldere lijnen en geometrische vormen.

3 & 4) Eigentijds purisme: het conische kraanhuis, gecombineerd met de zachte, gereduceerde vormen van de uitloop en de hendel, geven Kludi Louva een wonderlijke lichtheid.

5 & 6) Een harmonieus geheel: de meeste wastafels zijn rond – de perfecte vorm voor de hoge uitloop van de Kludi Louva badkamermengkranen, waarvan de hoogte het zachte purisme van het design prachtig accentueert.

7) Drie oppervlakken: naast klassiek chroom zijn alle producten van het Kludi Louva-assortiment verkrijgbaar in stijlvol matzwart en matwit.

8 & 9) Een uitgebreid assortiment: Kludi Louva heeft de perfecte oplossing voor elke badkamer. Naast wastafelmengkranen met drie verschillende uitloophoogtes omvat het nieuwe premiumprogramma ook wandmengkranen, inbouw- en opbouwoplossingen voor bad en douche.

Nieuw, innovatief doucheprogramma Kludi Dive zorgt voor een complete wellness-ervaring

Kludi – Inspirerend douchen

Het nieuwe, innovatieve doucheprogramma Kludi Dive zorgt voor een complete wellness-ervaring in de douche. Nieuwe straalsoorten, verrassende designideeën, tastbare meerwaarde.

• Kludi Dive handdouches herdefiniëren douchen met de drie nieuwe straalsoorten: Body, Hair en Skin.

• Het ontwerp verrast door een slim toegepaste afschuining die zorgt voor een opmerkelijk licht en modern geheel.

• Stijlvolle hoofddouches en nieuwe douchesystemen ronden het Dive-assortiment af.

• Speciale waterbesparende opties helpen water en energie te besparen – zonder in te leveren op comfort en doucheplezier.

• Beschikbaar vanaf juli 2023.


Lees hier verder.

Kludi Mix – Klassieker verovert moderne keuken

De nieuwe editie van de klassieker onder keukenmengkranen – Kludi Mix – voldoet moeiteloos aan de eisen van moderne keuken. Het biedt alles wat van een moderne keukenmengkraan verwacht mag worden. Dat mag ook verwacht worden van een fabrikant met het predicaat ‘Made in Germany’. En die ook nog eens kan putten uit meer dan 100 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van kwaliteitsmengkranen. De hoogwaardige materialen en vloeiende lijnen maken Kludi Mix tot een esthetische blikvanger op het aanrecht. Nog overtuigender zijn de prestatie, betrouwbaarheid en de verschillende functies. Die maken het werk in de keuken aangenaam eenvoudig en comfortabel.

Topprestaties
Het brede scala aan functies biedt een antwoord op de wensen en behoeften en voorkeuren van zelfs de meest kritische keukenprinsen en -prinsessen. Het Kludi Mix-assortiment biedt namelijk een keuze uit twee prestatieklassen. De ‘Comfort’-klasse biedt alle basisfuncties met optimale prestaties voor betrouwbaar keukencomfort. De ‘Comfort Plus’-klasse biedt met vier praktische extra functies nog meer gemak en mogelijkheden. Kludi Mix biedt in de Comfort Plus-klasse keuze uit een uittrekbare uitloop, een vaatdouche met twee straalsoorten en een multi-aansluiting voor de vaatwasser. Daarnaast ook een , een kantelbare uitloop voor montage voor een raam en varianten voor lagedruk boilers.

Elegante verschijning
Kludi Mix is een elegante blikvanger op het aanrecht, in glanzend chroom of in actueel matzwart is. De mengkraan heeft een vloeiend, dynamisch design met een licht oplopende uitloop voor extra werkruimte aan de spoelbak. Het rond gevormde lichaam vervloeit harmonieus met de halfronde vorm van de uitloop; een spannend contrast met de platte bedieningshendel in open of gesloten uitvoering.

Kludi in de prijzen

Kludi ontvangt Plus X, Red Dot Award én TOP 100-keurmerk

Geen enkele andere kranenfabrikant is de afgelopen twaalf maanden zo succesvol geweest als kranenspecialist Kludi als het gaat om het winnen van prijzen voor het beste ontwerp. Vorig jaar haalde het bedrijf al vijf keurmerken van Plus X voor haar Kludi Bozz serie. Voor wat betreft 2022 is Kludi uitgeroepen tot ‘Best Brand of the Year 2022’ voor de productcategorie kranen.
Kludi verwierf ook de Red Dot Award 2022 voor het uitstekend design van haar Kludi Nova Fonte assortiment.
Voor bijzondere innovatiekracht en bovengemiddeld innovatiesucces werd op 24 juni jl. op de Duitse MKB-top in Frankfurt het ‘TOP 100’-keurmerk toegekend. De prijs werd uitgereikt door de bekende wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar, die het onderzoeksprogramma van Professor Franke als mentor begeleidt.

Plus X Award
In de Plus X Award wedstrijd deden in totaal meer dan 700 merken mee. “Het feit dat we onze concurrenten voor zijn in een van de hoogste ‘Plus X’-prijscategorieën maakt ons natuurlijk trots”, zegt Arndt Papenfuß, directeur Marketing van de Kludi Group. “Aan de ene kant laat dit zien hoe goed de herschikking van onze merkstrategie en onze grondig herziene merkidentiteit in de markt worden ontvangen. Aan de andere kant loont het dat we ons richten op onze kerncompetentie – de ontwikkeling en productie van kranen voor badkamers en keukens – en dat we ons strikt laten leiden door een verbetering van het klantvoordeel.”
De jury was onder de indruk van de gebruiksvriendelijke drukknopconversie ‘Push & Switch’ voor een eenvoudige omschakeling, die ook wordt gebruikt in de ‘Bozz’-serie met ééngreepsmengkranen.

Uitstekend ontwerp
Het Kludi Nova Fonte-assortiment ontving de Red Dot Award 2022 voor uitstekend design. Het ontwerp van deze serie combineert vakkundig een delicate visuele lichtheid met een nauwkeurige uitwerking in detail. Met deze redenering heeft de internationale, 48-koppige vakjury de felbegeerde prijs voor hoge designkwaliteit toegekend aan de “Nova Fonte”-serie. Dit jaar vroegen meer dan 7.900 inzendingen uit ongeveer 60 landen het wereldwijd erkende kwaliteitszegel aan. Volgens de organisator worden alleen die ‘producten met een uitstekend ontwerp’ bekroond.
Nova Fonte kent drie designvarianten: de klassieke, puristische en déco-stijlvarianten interpreteren de klassiek-moderne badkamer op hun eigen manier en openen extra creatieve vrijheid voor het badkamerontwerp. Wat ze alle drie gemeen hebben, is hun heldere, elegante ontwerp en hun aangenaam ingetogen designtaal. Dit geldt in het bijzonder voor de puristische ééngreepsmengkraan Nova Fonte Pura voor wastafel en bidet, die het assortiment sinds dit jaar hebben vervolledigd. Ze imponeren vooral met hun slanke contouren en hun extreem filigraan ontwerp, dat ongeëvenaard is in zijn consistentie in de badkamer. “Op deze manier legt ‘Pura’ zijn eigen sterke accenten en is het een perfecte uitdrukking van de nieuwe tijdgeest”, benadrukt Arndt Papenfuß. “Dit geldt des te meer omdat ‘Pura’ voldoet aan de eisen van moderne duurzaamheid door het verminderde gebruik van materialen.”

Top 100 meest innovatieve bedrijven
Sinds 1993 wordt in Duitsland jaarlijks de Top 100 van innovatieve bedrijven in het MKB gekozen. De bedrijven worden aan de hand van vele criteria beoordeeld door Professor Nikolaus Franke en zijn team. Franke is oprichter en voorzitter van het Instituut voor Ondernemerschap en Innovatie aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde. Dit jaar stond mengkranenspecialist Kludi voor het eerst in deze prestigieuze lijst van meest innovatieve bedrijven en producenten.

Klant centraal bij innovatie
Illustratief hiervoor is het succes van het recent ontwikkelde assortiment van ‘Kludi Cockpit’ douchesystemen met intuïtieve bediening. Of het tijdbesparende ‘Easy Fit’-concept dat de montage van keukenmengkranen voor de installateur een stuk eenvoudiger maakt. Deze producten en concepten zijn het resultaat van Kludi’s beleid om innovatie altijd te baseren op de wensen en behoeften van de gebruiker. Alleen wanneer een ontwikkeling aantoonbare verbetering voor de gebruiker oplevert – meer gebruiksgemak of installatiegemak – ziet Kludi dit als een innovatie,

Over KLUDI
Kludi GmbH & Co. KG – opgericht in 1926 staat voor bijna 100 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige kranen voor badkamers en keukens. Deze traditie als kranenspecialist betekent dat Kludi-producten een uitstekende productiekwaliteit ‘Made in Germany’, maximale functionaliteit, innovatieve technologieën en eersteklas design op unieke wijze combineren. Met baanbrekende oplossingen en ontwikkelingen in de badkamer en keuken heeft Kludi daaraan een belangrijke impuls gegeven. Ongeveer 170 uitvindingen en 100 patenten kunnen worden toegeschreven aan het middelgrote in Menden gevestigde bedrijf -evenals talrijke gerenommeerde design- en innovatieprijzen. Meest recentelijk, in 2022, werd Kludi erkend als een van de ‘TOP 100 innovators’ in Duitse middelgrote bedrijven.
Kludi positioneert zichzelf als een professionele organisatie. In een dialoog met de sanitairhandel en installatiebedrijven zoekt Kludi gespecialiseerde bedrijven als betrouwbare partner om oplossingen te vinden die hun dagelijkse bedrijfsvoering merkbaar gemakkelijker maken en toekomstbestendig zijn. Dat is terug te vinden in producten die bijzonder eenvoudig te installeren zijn en via gerichte, duidelijk gestructureerde programma’s voor badkamer en keuken tot innovatieve oplossingen voor efficiënte bedrijfsprocessen.
Sinds 2019 is Kludi bezig met het omzetten van haar verpakkingsconcepten naar uitsluitend biobased, duurzame, volledig plasticvrije alternatieven. Het grote voordeel is dat het materiaal volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar is volgens de specificaties van de Europese norm EN 13432. 
Kludi heeft circa 900 medewerkers in dienst in verkoop- en productiebedrijven in elf landen in Europa en Azië. Naast de volledig geïntegreerde productiefaciliteit in Menden, produceert het bedrijf ook in Hornstein/Oostenrijk en Diósd/Hongarije, evenals in Ras Al Khaimah/Verenigde Arabische Emiraten. Van daaruit worden ze geëxporteerd naar meer dan 100 landen.
Meer informatie over Kludi – Water in Perfection vindt u op www.kludi.com

RAK Ceramics neemt kranenspecialist Kludi over

Beslissende stap voor de internationale groeistrategie en de verdere ontwikkeling tot een van de meest geavanceerde kranenfabrikanten

Nadat de bevoegde toezichthoudende instanties de verkoop van de Kludi Group (www.kludi.com) aan RAK Ceramics hebben goedgekeurd, is deze overname nu geeffectueerd. RAK Ceramics uit Ras Al Khaimah, Verenigde Arabische Emiraten is aldaar beursgenoteerd. Het bedrijf is een toonaangevend leverancier van keramische lifestyle-oplossingen en een van ’s werelds top 5 keramische fabrikanten. Zij neemt de aandelen van de Kludi-groep én de 49 procent die Kludi bezit in de joint venture Kludi Rak over.

De intentie tot de aankoop werd half maart contractueel afgesproken met de vorige Kludi-eigenaar, Franz Scheffer, de kleinzoon van de oprichter van het bedrijf. Tot voor kort waren de aandelen van het bedrijf in zijn bezit. Hij zal met deze stap het bedrijf verlaten. De huidige directie blijft in functie.

De overeenkomst biedt een reeks voordelen voor de medewerkers, klanten en leveranciers van Kludi: met RAK Ceramics heeft Kludi een financieel sterke partner aan zijn zijde. RAK is overtuigd van de strategische oriëntatie van het Duitse merk en wil het bedrijf verder ontwikkelen en de digitalisering stimuleren. De onafhankelijkheid van het merk Kludi blijft behouden.

“We openen hiermee een nieuw, veelbelovend hoofdstuk in de bijna 100-jarige geschiedenis van ons bedrijf”, legt Julian Henco, CEO van Kludi GmbH & Co. KG, uit. “De samenwerking met RAK Ceramics is een belangrijke voorwaarde voor Kludi om op koers te blijven voor groei, die we zijn begonnen met de uitgebreide herschikking van onze merk-, verkoop- en productiestrategie.” Hiervoor hebben beide bedrijven gezamenlijke werkgroepen met gelijke vertegenwoordiging gevormd, die bedoeld zijn om mogelijke samenwerkingsgebieden te definiëren – bijvoorbeeld op het gebied van marktbewerking. De Kludi-CEO kondigde aan dat het middelgrote bedrijf systematisch zal blijven investeren in de modernisering en digitalisering van zijn productie en logistiek. “We hebben hiervoor de volledige steun van onze strategische partner RAK Ceramics”, zegt Julian Henco.
Aan de overname gaat een langdurige samenwerking vooraf. RAK Ceramics en Kludi zijn al 16 jaar aan elkaar verbonden voor de productie en verkoop van kranen door een succesvolle joint venture in de Emiraten, Kludi RAK.

Abdallah Massaad, Group Chief Executive Officer (CEO) van RAK Ceramics Group, zegt: “De overname van de Kludi Groep sluit aan bij onze groeistrategie en beleid om onze aanwezigheid in kernmarkten te versterken. Het biedt RAK Ceramics de mogelijkheid om naar Europese markten uit te breiden en daarmee onze positionering in projecten in de sanitair- en kranensector te verbeteren. De overname, gebouwd op een langdurige samenwerking en een gedeelde visie, opent nieuwe kansen voor Kludi, aangezien we dit historische en gevestigde Europese merk verder willen ontwikkelen door zijn strategie te financieren en de modernisering en digitalisering van het merk te stimuleren. De overname biedt de Kludi Groep de mogelijkheid om via het RAK Ceramics-netwerk de verkoop van kranen naar landen waar zij nu niet aanwezig is uit te breiden.”

Julian Henco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Kludi, voegt toe: “In RAK Ceramics hebben we een industriële partner en investeerder uit onze industrie gevonden met wie we sinds 2006 succesvol en in een vertrouwensrelatie samenwerken. Het volgt een langetermijnstrategie die Kludi in staat zal stellen om de groeistrategie die het de afgelopen jaren heeft gevolgd duurzaam voort te zetten en zich te ontwikkelen tot een van de marktleiders in de kranenindustrie. Zowel de beide bedrijven als ook de merken vullen elkaar perfect aan, waardoor synergieën in de toekomst het meest effectief kunnen worden benut. Dit zal verdere investeringen in de vestiging in Menden mogelijk maken en de toekomstige concurrentiepositie van Kludi versterken. Door nu ook gebruik te kunnen maken van het netwerk van RAK Ceramics krijgt Kludi toegang tot meer internationale markten. Kludi is en blijft een onafhankelijk, Duits middelgroot bedrijf”.

Over RAK Ceramics
RAK Ceramics is een van de grootste keramiekmerken ter wereld. Het bedrijf heeft wereldwijd ca. 15.000 medewerkers in dienst en is gespecialiseerd in keramische en porseleinen wand- en vloertegels, servies, sanitair en kranen. Het bedient klanten in meer dan 150 landen met activiteiten op elk continent. RAK Ceramics is een beursgenoteerd bedrijf op de Abu Dhabi Securities Exchange in de Verenigde Arabische Emiraten en heeft als groep een jaaromzet van ongeveer US $ 1 miljard.

Over Kludi
Kludi – opgericht in 1926 – heeft momenteel ongeveer 860 werknemers, ongeveer 350 werken op het hoofdkantoor in Menden, Duitsland, 140 op andere productielocaties in Hornstein, Oostenrijk, en ongeveer 230 in Diósd, Hongarije. In boekjaar 2021 steeg de omzet met bijna tien procent op jaarbasis tot 118,3 miljoen euro. In de afgelopen drieënhalf jaar heeft het bedrijf een transformatieprogramma ondernomen. Als onderdeel van dit proces heeft Kludi veel jonge nieuwe leidinggevenden aangeworven die het bedrijf hebben gemoderniseerd op het gebied van marketing en verkoop en ook op het gebied van productie, supply chain en digitalisering. Kludi geniet een nationale en internationale reputatie ver buiten zijn industrie als kwaliteitsfabrikant van badkamer- en keukenmengkranen, douches en douchesystemen en als een belangrijke innovator in de sector. Het bedrijf heeft hiervoor al tal van prijzen ontvangen. Zo werd het voor het laatst uitgeroepen tot een van de ‘Top 100 Innovators’ in Duitsland in 2022.

Meer informatie over KLUDI – Water in Perfection vindt u op www.kludi.com

“De overname, gebouwd op een langdurige samenwerking en een gedeelde visie, opent nieuwe kansen voor Kludi, aangezien we dit historische en gevestigde Europese kraanmerk verder willen ontwikkelen door zijn strategie te financieren en de modernisering en digitalisering van het merk te stimuleren”, zegt Abdallah Massaad (l.), Group CEO van RAK Ceramics Group, in gesprek met Julian Henco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Kludi GmbH & Co. KG.

https://www.kludi.com/fileadmin/_processed_/csm_220315_PI_KLUDI_RAK_Ceramics_neemt_kranenspecialist_Kludi_over_Massaad_Henco_01_759d7d08ca.gif

Kludi Nova Fonte Pura, Archetype van nieuwe tijdgeest

Bij introductie, twee jaar geleden, maakte de mengkranenserie Nova Fonte van Kludi indruk in de sanitairmarkt. Het assortiment omvat een concept met drie verschillende designvarianten – Classic, Puristic en Déco – die de klassiek-moderne badkamer elk op eigen wijze interpreteren. Dit komt vooral tot uiting in de grepen en rozetten die puristische en klassieke designelementen met elkaar verbinden. Met de toevoeging van de Nova Fonta Pura ééngreeps mengkranen opent het assortiment nieuwe wegen voor individualistische badkamerinrichting.

Pura is de ideale vervolmaking van de Nova Fonte-serie en maakt het concept compleet. De buitengewoon filigrane mengkraan met het heldere, puristische ontwerp is een expressie van de nieuwe tijdgeest en zet indrukwekkende accenten. Niet voor niets werd deze mengkraan van Kludi onderscheiden met de prestigieuze ‘Red Dot Award 2022’.

9 – 21 – 36
De Nova Fonte Pura ééngreeps mengkranen zijn daadwerkelijk filigraan van vorm en subtiel ‘lichtvoetig’. Slechts 21 mm is de diameter van de licht naar beneden gebogen uitloop. Het kraanhuis is met een diameter van 36 millimeter niet minder indrukwekkend rank, terwijl de platte greep met de buitengewoon strakke vormgeving slechts negen millimeter breed is. Deze tot een minimum gereduceerde belijning en uitgebalanceerde proportionering met uiterst nauwkeurige verbinding van uitloop en kraanhuis geven Pura klassieke elegantie en expressieve esthetiek. Om dit moderne purisme optimaal naar voren te brengen, is er voor het oppervlak van de mengkraan, naast de uitvoering in klassiek chroom, ook keuze uit trendbewust matzwart en stijlvol matwit (vanaf het voorjaar 2023).

Duurzaam, van productie tot gebruik
Het extreem filigraan ontwerp en de gereduceerde afmetingen van alle Nova Fonte Pura modellen zorgen ook voor een aanzienlijke vermindering van materiaalgebruik bij de productie. Dit resulteert in besparing op grondstoffen en energie. Daarbij komt dat Kludi consequent kiest voor verpakkingsmaterialen die bewezen en gecertificeerd milieuvriendelijkheid zijn. Zo gebruikt Kludi plasticvrij, biologisch afbreekbaar en composteerbaar verpakkingsmateriaal volgens de specificaties van de Europese norm DIN EN 13432.

Bovendien is het watergebruikt van de alle Pura wastafelmengkranen teruggebracht tot vijf liter per minuut, met behoud van hoog comfort. Dit is goed voor milieu en hulpbronnen, vooral omdat verlaging van het gebruik van warm water energiebesparend is. Nova Fonte Pura voldoet met de kleinere ecologische voetafdruk optimaal aan de eisen van hedendaagse duurzaamheid. Ook in dat opzicht is Nova Fonte Pura het ware archetype van de nieuwe tijdgeest.

Kludi in top 100 van meest innovatieve bedrijven

Bekroonde innovatiekracht

Sinds 1993 wordt in Duitsland jaarlijks de top 100 van innovatieve bedrijven in het MKB gekozen. De bedrijven worden aan de hand van vele criteria beoordeeld door Professor Nikolaus Franke en zijn team. Franke is oprichter en voorzitter van het Instituut voor Ondernemerschap en Innovatie aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde. Dit jaar staat mengkranenspecialist Kludi uit Sauerland voor het eerst in deze prestigieuze lijst van meest innovatieve bedrijven en producenten.

Klant centraal bij innovatie
Veel onderscheidende innovaties voor badkamer en keuken komen voort uit onderzoek en de ontwikkeling van Kludi. Het familiebedrijf bezit meer dan 100 patenten. Nieuwe ontwikkelingen maken veelal direct een belangrijk deel uit van de totale omzet. Kludi bewees het onderzoeksteam overtuigend dat haar innovaties niet op toeval berusten, maar het resultaat zijn van een systematisch, uitgekristalliseerd proces, ingebed in een open cultuur en met betrokkenheid van medewerkers en klanten. Directie en management ondersteunen innovatie en verandering. Kludi-innovaties en productverbeteringen zijn overtuigend aanwezig op de markt. Illustratief hiervoor is het succes van het recent ontwikkelde assortiment van ‘Kludi Cockpit’ douchesystemen met intuïtieve bediening. Of het tijdbesparende ‘Easy Fit’-concept dat de montage van keukenmengkranen voor de installateur een stuk eenvoudiger maakt. Deze producten en concepten zijn het resultaat van Kludi’s beleid om innovatie altijd te baseren op de wensen en behoeften van de gebruiker. Alleen wanneer een ontwikkeling aantoonbare verbetering voor de gebruiker oplevert – meer gebruiksgemak of installatiegemak – ziet Kludi dit als een innovatie.

Het ‘TOP 100’-keurmerk voor bijzondere innovatiekracht en bovengemiddeld innovatiesucces wordt uitgereikt op de Duitse MKB-top op 24 juni 2022 in de Jahrhunderthalle in Frankfurt am Main. De prijs wordt uitgereikt door de bekende wetenschapsjournalist Ranga Yogeshwar, die het onderzoeksprogramma van Professor Franke als mentor begeleidt.

Prijs voor speciale innovatiekracht: Kludi is opgenomen in de prestigieuze lijst van ‘TOP 100 Innovators 2022’ in het Duitse MKB. Deze positie is toegekend na onderzoek door innovatieonderzoeker Nikolaus Franke, hoogleraar aan de Weense Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde.
Echte innovaties brengen merkbare verbeteringen voor de gebruiker: Het Kludi Cockpit Discovery douchesysteem zorgt door het unieke gebruiksgemak voor een sensatie in de markt. Eerder werd deze innovatie bekroond met de ‘German Innovation Award 2019’.Een wereldprimeur met echte toegevoegde waarde: voor de de inbouw ééngreeps mengkranen maakt ‘Kludi Push & Switch’ einde aan de gebruikelijke, omslachtige trekomstelling. In plaats daarvan kan de watertoevoer gewisseld worden met een druk op de knop. Eenvoudiger kan het niet.

Mengkranenspecialist Kludi bespaart meer dan 500.000 plastic zakken per jaar

Vanzelfsprekend. Duurzaam. Plasticvrij.
Bestsellerprogramma Pure Function nu geheel in plasticvrije verpakkingen.

Jaarlijks komt in Nederland 500 miljoen kilo plastic verpakkingsmateriaal op de markt *). Een groot deel daarvan is wegwerpverpakking. In Duitsland – thuisland van mengkranenfabrikant Kludi – zijn die getallen niet minder verontrustend. Kludi vond dat het om ecologische en economische redenen anders moest. Sinds 2019 investeert Kludi in het omzetten van haar verpakkingsconcepten naar duurzame, volledig plasticvrije alternatieven. In het begin bleef die omschakeling beperkt tot de nieuwe producten. Maar met ingang van dit jaar wordt ook het verpakkingsconcept van de bestaande productlijnen omgezet. Het populaire Pure Function-assortiment gaat hierin voorop. Het Pure Fuction assortiment biedt de stijlvarianten ‘Pure& Easy’, ‘Pure &Solid’ en ‘Pure& Style’.

Biologisch zakje van maïzena
In plaats van de gebruikelijke plastic zakjes voor het verpakken van kleine onderdelen, gebruikt Kludi uitsluitend biobased verpakkingsmateriaal. Dit materiaal wordt volledig verkregen uit hernieuwbare grondstoffen van biologische oorsprong. Het gaat om maïzena, verkregen uit aardappelschillen of andere resten uit de voedselproductie. In uiterlijk en functionaliteit verschilt het materiaal niet van plastic. Het grote voordeel is dat het materiaal volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar is volgens de specificaties van de Europese norm EN 13432. In totaal bespaart Kludi al meer dan een half miljoen plastic zakjes per jaar.

Milieuvriendelijke kartonnen dozen
Ook in de rest van de verpakking spelen milieuvriendelijkheid en duurzaamheid een centrale rol. Zo worden dozen en transportverpakkingsmateriaal gemaakt van extra stabiel, FSC-gecertificeerd golfkarton. Dit materiaal wordt in een bijzonder energiezuinig proces geproduceerd uit minimaal 85 procent gerecycled oud papier. Het golfkarton wordt gelijmd met een natuurlijke lijm op basis van maïs-, tarwe- of aardappelzetmeel. De verpakking wordt spaarzaam bedrukt met inkt op waterbasis om de recycling te vereenvoudigen. Daarnaast worden ook materialen gebruikt waarvan de milieuvriendelijkheid is getest en gecertificeerd. Kludi werkt uitsluitend met leveranciers van materialen die bijdragen aan haar milieuvriendelijke verpakkingsconcept. Met deze aanpak is Kludi een voorloper in de sanitairbranche. Volgens het bedrijf zijn er in de sanitairindustrie nagenoeg geen duurzamere verpakkingen te vinden.

*Bron: https://www.duurzaam-ondernemen.nl/

1234
1. Duurzaam verpakkingsconcept – Aan het begin van dit jaar begint Kludi met het omzetten van het verpakkingsconcept van haar bestaande assortiment naar plasticvrije verpakkingsmaterialen. Het bestsellerprogramma “Kludi Pure Function” geeft de aftrap. Sinds 2019 heeft Kludi voor veel nieuwe producten de plastic zakjes al vervangen door biobased verpakkingen.

2. Less is more – Slechts maximaal tien procent van het kartonnen oppervlak van de verpakking in het Kludi Pure Function-assortiment wordt bedrukt – met milieuvriendelijke inkt op waterbasis zonder toevoeging van oplosmiddelen of zware metalen. De verpakking wordt uitsluitend in Duitsland geproduceerd om lange transportroutes te vermijden.

3. Goed voor mens en milieu – In plaats van in plastic zakken verpakt Kludi onderdelen va alle drie de series van het Pure Function-assortiment nu in biobased verpakkingen; volledig biologisch afbreekbaar en composeerbaar.

4. Duurzaam en milieuvriendelijk – Kartonnen dozen en verpakkingsmateriaal voor transport bestaan uit extra stabiel FSC-gecertificeerd golfkarton, dat voor minimaal 85 procent is gemaakt van gerecycled oud papier. Het golfkarton wordt gelijmd met een natuurlijke lijm op basis van maïs-, tarwe- of aardappelzetmeel.