Meer doucheplezier voor alle zintuigen

Kludi Cockpit Explorer – optimaal bedieningsgemak en douchecomfort

Met het aantrekkelijk geprijsde Kludi Cockpit Explorer douchesysteem biedt kraanspecialist Kludi een logische uitbreiding van het Cockpit-assortiment. Net als ‘grote broer’ Cockpit Discovery biedt dit douchesysteem gebruiksgemak, hoogwaardige materialen, kwaliteit en modern design. Bovendien heeft Cockpit Explorer eigenschappen die het doucheplezier een extra dimensie geven.
De 300 millimeter brede hoofddouche, gevormd naar de contouren van het menselijk lichaam, is vrij te draaien en – evenals de grote handdouche – ook in hoogte verstelbaar. Daardoor is de hoofddouche optimaal af te stemmen op individuele voorkeur en behoefte. Temeer omdat dankzij een geïntegreerd kogelgewricht ook de hoek van de hoofddouche individueel kan worden aangepast.

Ook een belangrijk voordeel: de ontwerpers hebben het binnenwerk van de hoofdouche zo vernuftig uitgekiend dat na de douchesessie geen water meer uit de hoofddouche drupt. Daarnaast voorkomt constante drukhouder schade aan de hoofddouche, zelfs wanneer de straalopeningen door kalkafzetting verstopt zouden raken.

Veilige en gemakkelijke bediening
Een typisch kenmerk van het Kludi Cockpit douchesysteem is de eenvoudige en comfortabele bediening. Net als in de cockpit van een vliegtuig of sportwagen, is elke handeling intuïtief en moeiteloos, ongeacht leeftijd, fysiek of eventuele beperking van de gebruiker. Kludi heeft de bediening bewust teruggebracht tot twee bedieningsknoppen die prominent op de voorzijde van de thermostaatkraan zijn geplaatst. Door simpelweg te draaien worden watervolume en temperatuur van de hoofd- en handdouche gekozen; intuïtief, comfortabel en zonder enige fysieke inspanning. De bedieningsknoppen zijn zo ontworpen dat ze perfect in de hand passen en een goede grip en bediening garanderen. De gekantelde positie van 40 graden naar achteren verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk.

Dankzij de innovatieve TouchProof-technologie (heetwaterblokkering) zijn de bedieningsknoppen thermisch volledig ontkoppeld voor een optimale bescherming tegen verbranden.

Ideaal voor renovatie
De compacte thermostaatkraan vergt maar weinig ruimte. Daarmee is Kludi Cockpit Explorer bij uitstek geschikt voor kleinere doucheruimten en renovatieprojecten. Groot voordeel daarbij is dat de wandsteun tot 18 cm in hoogte kan worden versteld, zodat bij renovatie eenvoudig gebruik kan worden gemaakt van bestaande boorgaten.

100 procent biologisch afbreekbaar
Voor de verpakking van haar producten uit de Cockpit-familie gebruikt Kludi volledig plasticvrije materialen. In plaats van plastic verpakkingen, die na eenmalig gebruik de hoeveelheid afval vergroten en dus het milieu vervuilen, gebruikt Kludi uitsluitend FSC-gecertificeerde, recycleerbare kartonnen dozen en biobased verpakkingsmateriaal. Dit laatste wordt gewonnen uit maïszetmeel, ofwel hernieuwbare grondstoffen, en is 100 procent biologisch afbreekbaar of composteerbaar volgens DIN 13432.

Kludi Nova Fonte biedt speelruimte voor badkamerdesign op maat

De klassiek-moderne woonstijl groeit in populariteit. Ook voor de inrichting van de badkamer. Voor een persoonlijke invulling hiervan wordt steeds afgewogen hoe de klassieke en moderne invloeden zich tot elkaar verhouden. De één heeft een voorkeur voor een puristisch, rechtlijnig design, de ander kiest voor decoratief en speels of juist voor een traditionele vormgeving. In de badkamer vertalen die voorkeuren zich ook in het design van de mengkranen voor wastafel, bad en douche. Tenslotte gebruiken we die veelvuldig, dag in dag uit.  De exclusieve Nova Fonte-serie van Kludi biedt een passend antwoord op de verschillende voorkeuren. Kludi Nova Fonte biedt namelijk een keuze uit drie verschillende stijlen: Classic, Puristic en Déco. Met kruis-, vleugel- of stergrepen en drie rozetvarianten met perfect afgestemde vormgeving kan de klassiek-moderne badkamer naar individuele wens en voorkeur worden ingericht.

Nog meer keuze
Voor nog meer keuzevrijheid bij de badkamerinrichting heeft Kludi het assortiment Nova Fonte uitgebreid met aanvullende producten voor wastafel, bad en douche in de drie designstijlen. Ook zijn inbouwsets in verschillende varianten beschikbaar voor douche en bad. Bijzonder gebruiksvriendelijk en comfortabel zijn de inbouwsystemen met innovatieve Kludi Push bediening, waardoor met een druk op de knop gewisseld kan worden van functie. 

Black Beauty: Kludi in mat zwart – Blikvanger in de badkamer

Het interieur is een weerspiegeling van de persoonlijkheid. Bij de inrichting wint de eigenzinnige sfeer met een persoonlijke touch terrein; ook in de badkamer. De luxe mat zwarte badkamermengkranen van Kludi – voor wastafel, douche en bad – lenen zich perfect voor het maken van een statement.

Voor liefhebbers van een stijlvolle inrichting in contrasterende kleuren biedt Kludi keuze uit de Smart Luxury series Nova Fonte Puristic, Bozz en Balance. Deze bieden allemaal mengkranen in onderscheidend mat zwart. Gecombineerd met wit glanzend keramiek trekken ze zelfbewust de aandacht.

Kludi maakt voor de afwerking van de mengkranen gebruik van een hoogwaardige poedercoating. Deze coating zorgt niet alleen voor een extra duurzaamheid en schoonmaakgemak, maar zorgt ook voor onvergelijkbare mat zwarte kleur. Net als dat bij de chrome uitvoering het geval is worden de kranen -bij het juiste onderhoud- geleverd met een garantie van vijf jaar

Kludi Mix keukenmengkraan; grensverleggende functionaliteit, optimaal gebruikerscomfort

Beproefde klassieker klaar voor de toekomst

Kludi – specialist in keuken- en badkamermengkranen- is overtuigend terug in de keuken. Na de strategische herontwikkeling van het assortiment keukenmengkranen wordt dit voorjaar een frisse start gemaakt met de komst van noviteiten in het beproefde Kludi Mix-assortiment. “Kludi Mix is het vlaggenschip van ons assortiment van keukenmengkranen. Een echte alleskunner die oplossingen biedt voor elke situatie en wens”, aldus Piet Pirovano, directeur van Kludi Benelux

Kludi Mix overtuigt door een esthetisch design en in het bijzonder door de uitstekende betrouwbaarheid, gebruikscomfort en veelzijdige functionaliteit. Daarmee draagt deze mengkraan bij aan gemak en werkplezier in de keuken. Minstens zo belangrijk is het sterk verhoogde installatiegemak voor de installateurs.

Beter in elk detail
Kludi heeft al bijna 100 jaar ervaring in de ontwikkelingen productie van hoogwaardige mengkranen. Bij de ontwikkeling van nieuwe keukenmengkranen staat creëren van meerwaarde voor de gebruiker centraal. “We hebben ons intensief verdiept in het optimaliseren van de keukenmengkraan in alle details; van montage tot dagelijks gebruik”, benadrukt Pirovano. Dit heeft geleid tot een keuze voor hoogwaardige materialen en prioriteit voor functionaliteit en gebruikscomfort.

Click-it – Clip-it – Do-it
De meerwaarde begint bij de het bijzondere installatiegemak, wat het werk voor de installateur aanzienlijk vereenvoudigd. Bij de varianten met uittrekbare uitloop zorgt het ‘Click-it’-contragewicht, voor optimaal installatiegemak. Vanzelfsprekend is dit gewicht allang volledig loodvrij. Voor bevestiging is omslachtig en tijdrovend schroeven overbodig. Met een simpele handbeweging zonder gereedschap, wordt het geheel in enkele seconden in elkaar geklikt. Voor de ‘Clip-it’ snelkoppeling is evenmin gereedschap nodig. Simpelweg de onderdelen in elkaar klikken en klaar. Extra lange flexibele aansluitslangen (110 millimeter langer dan normaal) maken tijdrovend verlengen bij bijzondere montagesituaties overbodig. De schachtbevestiging is met ‘Do-It’ een fluitje van een cent. De schachtmoer wordt met de hand aangedraaid en met drie cilinderschroeven vastgezet.
Dit betekent aanmerkelijke tijdwinst en installatie gemak voor de installateurs.

Goede prestatie
Ook de gebruiker ervaart de meerwaarde van Kludi Mix. In het bijzonder door de veelzijdige functionaliteit. Kludi Mix is verkrijgbaar in twee comfortklassen, al naar gelang de specifiek wensen en behoeften van de gebruiker. De ‘Comfort’-versie biedt alle basisfuncties die aan het aanrecht nodig zijn voor topprestaties. De ‘Comfort Plus’-versie biedt met vier praktische extra functies extra meerwaarde. In deze laatste versie heeft de gebruiker heeft de keuze uit een uittrekbare uitloop, een multi-aansluiting en – vanaf voorjaar 2022 – een kantelbare uitloop voor montage voor een raam en een vaatdouche met twee straalsoorten, eenvoudig te selecteren met één druk op de knop.

Elegante uitstraling
De nieuwe Kludi Mix staat goed op elk aanrecht; uitgevoerd in glanzend chroom of in trendy matzwart. De mengkraan kenmerkt zich door vloeiende overgangen en dynamische contouren. De uitloop loopt van het kraanhuis schuin naar boven, voor extra ruimte bij de spoelbak. Het ronde kraanhuis vormt een harmonieus geheel met de halfronde vorm van de uitloop waar de platte bedieningshendel perfect op past. Er is bovendien keuze uit een open beugelvormige handgreep of een gesloten hendel.

Fotobijschriften

1) Vlaggenschip in het nieuwe keukenassortiment van Kludi, de Mix-keukenmengkraan, verkrijgbaar vanaf mei 2021, maakt deel uit van de ‘M-Line’ in het keukenassortiment van Kludi. Verkrijgbaar in de comfortklassen ‘Comfort’ en ‘Comfort Plus’.
https://presstige.nl/picture_library/Kludi%20Mix%20keukenmengkraan-1.jpg

2) De nieuwe Kludi Mix slaat ook een goed figuur op het aanrecht. De mengkraan presenteert zich met vloeiende overgangen en dynamische contouren. De uitloop loopt van het kraanhuis schuin naar boven, voor extra ruimte bij de gootsteen.
https://presstige.nl/picture_library/Kludi%20Mix%20keukenmengkraan-2.jpg

3) Alternatief voor chroom: Kludi Mix in elegant mat zwart is een blikvanger op het aanrecht. De hoogwaardige poedercoating geeft de mixer een trendy uitstraling.
https://presstige.nl/picture_library/Kludi%20Mix%20keukenmengkraan-3.jpg

4) Elegante uitstraling: het ronde kraanhuis harmonieert met de halfronde vorm van de uitloop, waarop de platte bedieningshendel, verkrijgbaar met gesloten of open greep, perfect past.
https://presstige.nl/picture_library/Kludi%20Mix%20keukenmengkraan-4.jpg

5) Optimaal comfort dankzij een brede waaier aan functies: In de ‘Comfort Plus’ -versie van de Kludi Mix zijn er vier extra functies om uit te kiezen – van vaatdouche tot kantelbare mengkraan voor montage voor een raam.
https://presstige.nl/picture_library/Kludi%20Mix%20keukenmengkraan-5.jpg

6) “Beter in elk detail”: De kranenspecialist uit Sauerland heeft bij de ontwikkeling van de Kludi Mix bijzondere aandacht besteed aan installatiegemak en heeft vier verbeteringen in het proces doorgevoerd.
https://presstige.nl/picture_library/Kludi%20Mix%20keukenmengkraan-6.jpg

7) Klikken in plaats van vastschroeven: het ‘Click-it’ contragewicht voor mengkranen met uittrekbare uitloop kan eenvoudig en zonder gereedschap in een handomdraai worden bevestigd.
https://presstige.nl/picture_library/Kludi%20Mix%20keukenmengkraan-7en8.jpg

Nieuw, helder concept voor Kludi keukenmengkranen

Comfort en gemak voor professional en consument
De keuken is anno 2021 het hart voor gezelligheid en gastvrijheid. Het samen met gezin, familie of vrienden kokkerellen en genieten, hoort voor velen tot de meest waardevolle momenten in het leven.

Kludi – specialist in keuken- en badkamermengkranen – speelt hierop in met een nieuwe visie en concept op de keukenmengkraan. De mengkranenfabrikant heeft haar assortiment van keukenmengkranen kritisch herzien en grondig aangepast. De nieuwe visie op keukenmengkranen kreeg vorm in het concept ‘Kitchen Competence – Performance for Life’. Met dit nieuwe concept geeft Kludi haar assortiment een heldere, overzichtelijke structuur. Logisch ingedeeld, zowel voor de keukenspecialist als voor de consument. Bovendien introduceert Kludi een aantal noviteiten met verhoogd bedieningsgemak voor de gebruiker en een sterk vereenvoudigd installatiegemak voor de installateurs. Zo biedt het nieuwe keukenmengkranenconcept dubbel gemak en comfort.

Gemak voor keukenspecialisten
Kludi kan – dankzij haar bijna 100-jarige bestaan – putten uit een schat aan kennis en ervaring. Veel technologie die kenmerkend is voor de moderne keukenmengkraan, vond haar bron bij en door Kludi. Denk bijvoorbeeld aan de multi-aansluiting of de sensor gestuurde hybride keukenmengkraan.
Kludi heeft de structuur van haar productassortiment strategisch geheroriënteerd. Die structuur is zowel voor de sanitair professional als de keukenspecialist duidelijker en daardoor makkelijker te begrijpen.

Functionaliteit heeft prioriteit
De nieuwe, heldere structuur van het assortiment van keukenmengkranen is mede gebaseerd op geboden functionaliteit van de betreffende keukenmengkraan. De mengkraan is het meest gebruikte voorwerp in de keuken. Daarom tellen voor de gebruiker vooral de prestatie, de betrouwbaarheid, het bedieningscomfort en -gemak.

Kludi verdeelt haar assortiment in drie klassen: ‘Comfort’, ‘Comfort Plus’ en ‘Excellence’. Mengkranen uit de klasse ‘Comfort’ bieden alle basisfuncties die essentieel zijn in de keuken, zoals een draaibare uitloop om het water te richten waar het nodig is. Mengkranen in de categorie ‘Comfort Plus’ hebben nog een andere praktische functie, zoals een uittrekbare uitloop, een spoeldouche of een multi-aansluiting. De ‘Excellence’-mengkranen maken het werk in de keuken gemakkelijker met verschillende extra functies en bieden maximaal comfort.
Daarnaast heeft Kludi het assortiment van keukenmengkranen ingedeeld naar de vormgeving van de uitloop. De ‘M-Line’ omvat de gangbare, veelgevraagde mengkranen met een rechte uitloop. ‘L-Line’ staat voor mengkranen met een slanke, L-vormige, gebogen uitloop. ‘C-Line’ tenslotte kenmerkt zich door de halfronde, gebogen uitloop.

Minder is meer
Kludi combineert deze herstructurering van het assortiment met een geleidelijke afbouw van haar productgamma voor de keuken. De huidige 15 series met in totaal meer dan 80 varianten, worden teruggebracht naar slechts acht lijnen met zo’n 35 verschillende modellen. “Zoals we al succesvol hebben doorgevoerd in ons aanbod van badkamermengkranen, spitsen we nu ook ons aanbod van keukenmengkranen toe op wat de klant echt wil en nodig heeft”, licht Kludi toe. “Voor de professionele partijen in de keukenbranche betekent dit sneller en eenvoudiger voorraadbeheer en meer overzicht en inzicht in het assortiment. Zo kan de keukenspecialist haar klanten ook beter de verschillen en mogelijkheden uitleggen en toelichten. Kortom: helderheid en overzicht biedt onze partners in de keuken- en installatiebranche gemak en snelheid. En daarmee is er meer ruimte voor aandacht voor hun corebusiness.”

Duidelijke assortimentsopbouw, innovatieve nieuwe producten: Kludi brengt het assortiment van keukenmengkranen onder in drie functionaliteitsklassen en drie designrichtingen. De Kludi MIX keukenmengkraan, leverbaar vanaf mei 2021, maakt deel uit van de ‘M-Line’ en is verkrijgbaar in de klassen ‘Comfort’ en ‘Comfort Plus’.
De keukenmengkraan die alles kan en alles heeft: op het aanrecht heeft de Kludi MIX een glansrol in chroom of is een blikvanger in elegant matzwart. In de klasse ‘Comfort Plus’ zijn varianten met zes extra functies beschikbaar – van een vaatdouche tot een kantelbare uitloop voor montage voor een raam.

Kludi Zenta SL – Slanke update van een tijdloze klassieker

De Zenta-serie van badkamermengkranen van Kludi wordt internationaal gerekend tot de designklassiekers. Kludi biedt met Zenta SL een eigentijdse interpretatie van deze klassieker. Dit zeer complete assortiment voor de badkamer speelt in op de actuele designtrends; slank en elegant. De consequent doorgevoerde geometrische vormgeving van Zenta-SL is toegepast in de diverse oplossingen voor wastafel, bad en douche. De ingetogen puristische vormgeving past perfect in tijdloze urban woonstijlen. Met het uitgebreide assortiment, dat inmiddels uit 28 afzonderlijke producten bestaat, biedt Zenta SL voor elke wens en behoefte een passende oplossing. Sinds de introductie is deze serie consequent uitgebreid met diverse badkamermengkranen. SL valt onder de Contemporary designstijl van het Smart Luxury-segment van Kludi.

Verfijnd samenspel van vormen
Zenta SL kenmerkt zich door een verfijnd harmonieus samenspel van rechthoeken en cirkels, van strakke hoeken en zachte rondingen. Het vloeiende samenspel van lijnen zorgt voor een sfeer van serene rust. De inbouw 2-gats ééngreeps wandmengkraan is met de gladde, rechthoekige rozet van glanzend metaal een echte blikvanger boven de wastafel. Belangrijk is dat er nu ook een variant met twee losse rozetten is opgenomen. In de douche en op het bad versterken de ééngreeps mengkranen deze designtaal. Het verbazingwekkend slanke kraanhuis op een groot, spiegelglad rozet geeft de bad- en douchemengkraan een sterk, eigenzinnig karakter. De opbouw douchemengkraan biedt dankzij de naar achteren geplaatste cartouche meer bewegingsvrijheid. Zelfs in kleine doucheruimte is daarmee royaal doucheplezier gegarandeerd.

Voor een duurzaam gebruik van hulpbronnen
Dankzij de innovatieve EcoPlus-technologie gaan alle Kludi-armaturen zuinig om met kostbaar water en bieden ze een hoog rendement. Dat geldt in het bijzonder voor de Zenta SL wastafelmengkraan met een uitloophoogte van 75 mm. De cartouche in deze mengkraan is zo ingesteld dat er alleen koud water stroomt wanneer de bedieningshendel in de meest gebruikte middenstand staat. Warm of heet water wordt alleen getapt als bewuste keuze, wanneer de hendel naar links gedraaid wordt. Dit draagt bij aan een besparing van warm-watergebruik en dus van energie.

In alle wastafelkranen zijn hoogwaardige perlatoren toegepast met een kalkafstotende kunststof binnendeel. Dit zorgt voor beperking van kalkafzetting en tot een zuinig verbruik van water; tot zeven liter per minuut.

Kludi Zenta SL inbouw 2- gats één-greeps wandmengkraan met 2 losse rozetten
Kludi Zenta SL één-greeps waskommengkraan
Kludi Zenta SL baddouche-mengkraan voor staande montage voor vrijstaande baden

Nul procent plastic

Kludi gaat over op biologisch afbreekbare plasticvrije verpakkingen

Sinds het begin van de productie van plastic producten is er wereldwijd meer dan acht miljard ton plastic geproduceerd. 5,8 miljard ton ervan wordt niet meer gebruikt, dus is ergens verdwenen. Slechts negen procent van dit plastic afval wordt gerecycled, terwijl 79 procent decennialang op stortplaatsen of gewoon in ons milieu terechtkomt – vooral microplastics zijn zorgwekkend, met name voor milieu, flora en fauna dus.

Een groot deel van de plastic producten bestaat uit eenmalig gebruikte verpakkingen. “Dat was ook bij de specialist voor badkamer- en keukenmengkranen, douches, en douchesystemen Kludi het geval. Als je je realiseert dat tegen 2050 de wereldwijde plasticproductie verviervoudigd zal zijn is het duidelijk dat we actie moeten ondernemen om die enorme stroom van plastic tegen te gaan”, legt Piet Pirovano, directeur van Kludi Benelux uit. “Wij zijn daarom begonnen om ons verpakkingsconcept volledig te veranderen en over te schakelen op duurzame, volledig plasticvrije verpakkingsmaterialen.”

Maïszetmeel in plaats van plastic
Sinds 2019 gebruikt Kludi geen plastic materialen meer voor de verpakking van zijn nieuwe douchesystemen van de Cockpit Discovery familie. Daar werd dit jaar het verpakkingsconcept van de luxelijn Kludi Nova Fonte aan toegevoegd. Zo worden de dozen gemaakt van karton dat is gerecycled uit oud papier. Het verpakkingsmateriaal voor het in zakjes verpakken van kleine onderdelen zoals schroeven, pluggen en sluitringen bestaat uitsluitend uit biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal. Het materiaal voor deze zakjes wordt gewonnen uit maïszetmeel, ofwel hernieuwbare grondstoffen. Dit materiaal heeft de voordelen van plastic, maar is 100 procent biologisch afbreekbaar en composteerbaar volgens de Europese norm EN 13432. Goed voor mens en milieu: “Op deze manier hebben we tot nu toe al enorm op plastic verpakkingen bespaard. Maar we staan nog maar aan het begin ”, zegt Pirovano. In de komende jaren zullen we het gebruik van plastic verpakkingen voor de andere productlijnen in het Kludi-assortiment voor badkamers en keukens vervangen voor de veel milieuvriendelijker verpakkingen.

Volledig plasticvrij: de verpakking van het Kludi Cockpit Discovery douchesysteem is voornamelijk gemaakt van karton van gerecycled oud papier. Plasticachtige materialen gemaakt van maïzena worden ook gebruikt om kleine onderdelen veilig in te pakken.

Meer informatie over KLUDI – Water in Perfection vindt u op www.kludi.com

Volledig plasticvrij: de verpakking van het Kludi Cockpit Discovery douchesysteem is voornamelijk gemaakt van karton van gerecycled oud papier. Plasticachtige materialen gemaakt van maizena worden ook gebruikt om kleine onderdelen veilig in te pakken.

Kludi E-GO – keukenmengkraan Slimme oplossing voor moderne keukens en klinische toepassingen,

Daar waar voedsel bereid wordt, is goede hygiëne van groot belang. Dat geldt ook in de particuliere keuken. De Kludi E-GO keukenmengkraan met sensor speelt hierop in met een contactloze bediening. Kludi E-GO gaat echter nog een stap verder. E-GO is – naar wens – met een hendel ook handmatig te bedienen. Daarmee is Kludi E-GO de eerste hybride keukenmengkraan ter wereld.

Daarnaast gaat de keukenmengkraan verantwoord om met water, is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken. Door het hygiënisch gebruik is de kraan bovenal functioneel bij klinische toepassingen, zoals o.a. bij tandarts- of huisartspraktijken en bij dierenklinieken.

Gebruiksgemak
E-GO is – dankzij de geïntegreerde waterdichte infraroodsensor – ook met natte of vuile handen contactloos, dus hygiënisch te bedienen. Zodra de sensor een beweging in het detectiegebied detecteert, gaat het water automatisch stromen. Juist in de keuken, waar tempo gemaakt moet worden en waar beide handen vaak bezet zijn, zorgt de sensortechniek voor een soepel verloop van werkzaamheden.

Omdat gewoonten en voorkeuren aan het aanrecht verschillen, is het handig dat de keukenmengkraan op verschillende manier te gebruiken is. De Kludi E-GO is de eerste hybride keukenmengkraan ter wereld. Daarmee heeft de gebruiker de keuze uit contactloze of conventionele bediening. Wanneer een continue waterstroom gewenst is, zoals bij het spoelen van groenten, is gebruik van de bedieningshendel een vertrouwde keuze. Met diezelfde hendel wordt ook de temperatuur geregeld. Wanneer de handen moeten worden afgespoeld of een glas water moet worden gevuld, zorgt de sensortechniek voor het aan- of uitzetten van de watervoorziening. Voor extra gebruiksgemak zorgt de dubbele, 360 graden draaibare en uitneembare uitloop. Zo kan het water precies daar gebruikt worden waar het nodig is; voor het vullen van een pan, het afspoelen van vuile vaat of voor het schoonmaken van groenten of fruit.

Verantwoord gebruik van water en energie
Een groot pluspunt van de sensorbediening is dat water alleen stroomt als het echt nodig is. Bovendien is het waterverbruik verantwoord ingesteld op maximaal 4,1 liter per minuut. Dit draagt bij aan besparing op drinkwater en draagt het functioneel gebruik van warm water bij aan besparing op energie. Zo zorgt de E-GO voor het duurzaam gebruik van hulpbronnen en kostenbesparing.

Eenvoudig achteraf te monteren
De elektronische sensoren van de Kludi E-GO worden gevoed of door batterijen of door aansluiting op een stopcontact. Er wordt slechts kort stroom gebruikt bij het openen en sluiten van de mengkraan, niet wanneer het water stroomt. Daarmee is E-GO zuinig in energieverbruik. Daar waar contactloze mengkranen in een bestaande situatie moeten worden gemonteerd, wordt de batterijvariant aanbevolen. Voor de installatie is geen elektricien nodig en er hoeven geen kabels getrokken te worden.

Voor verschillende voorkeuren en wensen. ’s Werelds eerste hybride keukenmengkraan kan zowel contactloos als handmatig worden bediend.
Duurzaam gebruik van waardevolle hulpbronnen. Met de sensorbediening stroomt water alleen wanneer het echt nodig is. Verantwoord en kostenbesparend.
Bijzonder handig: de dubbele, uitneembare uitloop van de Kludi E-GO die bovendien 360 graden draaibaar is. Dit vergroot het werkbereik en gebruiksgemak. Het water kan precies daar worden gebruikt waar het nodig is; voor het vullen van de pan of voor het schoonmaken van groenten en fruit.

Kludi Nova Fonte – Traditie opnieuw geïnterpreteerd

Eén concept, drie designs, ongekend veel mogelijkheden

Nova Fonte – de nieuwe serie van badkamermengkranen van Kludi is meer dan een uitbreiding van het hoogwaardige ‘Smart Luxury’-segment. Nova Fonte omhelst een -voor de badkamerbranche – niet eerder toegepast concept. De serie biedt drie designvarianten: Classic, Puristic en Déco. Elk van deze varianten interpreteert de klassiek moderne badkamer op een eigen wijze. Daarmee biedt Nova Fonte ongekend veel mogelijkheden voor een badkamerinrichting die exact past bij de gewenste woonstijl en persoonlijke smaak.

De drie designvarianten verschillen optisch van elkaar door de vormgeving van de grepen en rozetten. Elk toont een eigen visie op de verbinding tussen de puristische en de klassieke stijl. Allen tillen ze de traditionele, elegante tweegreeps badkamermengkraan naar een hoogwaardig actueel niveau, met behoud van de archetypische kenmerken. Elke Nova Fonte overtuigt door heldere, tijdloze elegantie met respect voor wat van waarde is.

Ongeacht het soort greep, kruis, vleugel of ster, ongeacht de rozetten, strak getrapt, streng minimalistisch of vloeiend taps toelopend, spreek elke Nova Fonte badkamermengkraan dezelfde modern geometrische designtaal. De drie designvarianten kunnen dan ook prima in één badkamer gecombineerd worden. Met in totaal 18 verschillende tweegreeps wastafelmengkranen blijft geen wens onvervuld bij de inrichting van de designbadkamer. Naast 3- en 1-gats wastafelmengkranen voor staande montage zijn inbouwvarianten met twee verschillende uitlooplengten beschikbaar voor wandmontage. Daarnaast biedt Kludi Nova Fonte bijpassende bad-/douchemengkranen, bad- en douchesets in de drie designvarianten.

Classic – Harmonieus samenspel van vormen
Evenwichtige verhoudingen, traditionele vormen en materialen, tijdloze kwaliteit en harmonie kenmerken de designvariant Classic. De markante kruisgrepen en de cilindrische, getrapte, bijna zuilvormige rozetten geven Nova Fonte Classic een onderscheidend karakter. De kruisgrepen refereren aan klassieke stijlelementen. Tegelijk heeft het pure, elegante design een eigentijdse uitstraling.

Puristic – Moderne gratie, onvergankelijke elegantie
Pure, rechte lijnen, ingetogen vormen, hoogwaardige afwerking en het bewust weglaten van alles wat overbodig is, kenmerken deze designvariant. De perfecte geometrie en het minimalistische ontwerp van de vleugelgrepen en rozetten belichamen de tijdloze elegantie en moderniteit van deze designvariant. Elke Nova Fonte Puristic badkamermengkraan overtuigt door rust, helderheid en esthetische zeggingskracht.

Déco – Expressieve individualiteit
Subtiel speelse vormen, ingetogen accenten en de toepassing van kritisch geselecteerde materialen kenmerken deze designvariant. De elegante belijning van de gebogen rozet van Nova Fonte Déco zet zich naadloos voort in de vloeiende beweging van de stergrepen. De vloeiende vorm ligt aangenaam in de hand. Tegelijk is deze mengkraan met de overtuigende, elegante vormgeving een echte blikvanger. Temeer omdat deze designvariant op heel eigen wijze stijlelementen uit zowel de Jugendstil als uit de moderne landhuisstijl combineert.

Meer comfort, meer plezier
Kludi Nova Fonte overtuigt ook door interessante technische kenmerken en doordachte details. Deze dragen bij aan gebruikscomfort en meer plezier van water.

De drukonafhankelijke laminaire straalregelaar, die standaard in de Kludi Nova Fonte badkamermengkranen is ingebouwd, zorgt voor kristalhelder water, zonder de gebruikelijke vermenging met lucht. Het water stroomt fluisterstil en nagenoeg spatvrij.

Dit voordeel is extra zwaarwegend omdat met Kludi Nova Fonte de waterstroom nauwkeuriger kan worden gedoseerd dan bij conventionele mengkranen. Dankzij speciale Soft-Start keramische bovendelen, waarmee de mengkraan zich tot 90° laat openen en sluiten, is de waterstroom nauwkeurig te regelen. Zo wordt geen water verspild. Ook wordt spatwater, door een onbedoeld te harde waterstraal, grotendeels voorkomen. Dit maakt ook het schoonhouden van de wastafel eenvoudiger.

Daarbij komt dat het draaibereik van de uitloop van de staande Nova Fonte 3- en 1-gats wastafelmengkranen rekening houdt met persoonlijke voorkeuren. Met behulp van een ring kan het draaibereik van de uitloop naar wens vergrendeld worden of tot 150° begrensd. Wanneer de uitloop 360° draaibaar dient te zijn, kan de tweede ring gebruikt worden, die standaard worde meegeleverd.

Nul procent plastic
Bij het verpakken van Nova Fonte producten wordt geen plastic gebruikt. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van biologisch verpakkingsmateriaal dat is verkregen uit aardappelzetmeel; 100 procent afbreekbaar zonder schadelijke effecten voor mens en milieu volgens DIN 13432.

De voordelen van contactloze, elektronische mengkranen; hygiëne, gemak, besparing

De coronacrisis wijst ons nadrukkelijk op het belang van een goede handhygiëne in de strijd tegen de verspreiding van besmettelijke ziekten. Het gebruik van elektronische mengkranen kan hierin een belangrijke bijdrage leveren. Door de contactloze bediening dragen ze bij aan extra hygiëne en bescherming tegen mogelijke besmetting door of overdracht van virussen of bacteriën. Om die reden is het gebruik van deze mengkranen verplicht in omgevingen waar bijzonder strenge hygiëne-eisen gelden, zoals de voedselverwerkende industrie en de gezondheidszorg. Ook op plaatsen waar veel mensen samenkomen of in sanitaire ruimten met een hoge gebruiksfrequentie bieden elektronische mengkranen een belangrijke bijdrage aan hygiëne en bescherming van de gezondheid. Maar ook bij gebruik thuis bieden elektronische mengkranen belangrijke voordelen. “In toilet, badkamer en keuken dragen ze niet alleen bij aan goede hygiëne. Ze springen ook verantwoord om met water en energie, zijn eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te houden”, aldus Piet Pirovano, directeur van KLUDI Benelux.

Precieze bediening
Een bewegingssensor op basis van infraroodtechnologie zorgt ervoor dat het water gaat stromen. Alleen wanneer dat nodig is en zonder de mengkraan aan te raken. Het gebied waarbinnen de sensor reageert wordt door de installateur per ruimte optimaal ingesteld om maximaal te profiteren van de voordelen. “Een elektronische mengkraan is vooral in de keuken bijzonder handig en zinvol. Daar moet hygiënisch, snel en efficiënt gewerkt kunnen worden. Vaak zijn de handen nat, vuil of niet allebei vrij. Contactloze bediening is dan ideaal.”

KLUDI‘s elektronische wastafel- en keukenmengkranen bieden, dankzij de uitgekiende, dubbele sensortechniek, uiterst betrouwbare functionaliteit. De mengkranen zijn voorzien van een geïntegreerde batterij of van een stekkerdoos. “Daar waar in een bestaande ruimte moet worden geïnstalleerd, is de batterijvariant ideaal. Voor de installatie is geen elektricien nodig, er hoeven geen kabels getrokken te worden en het tegelwerk blijft onbeschadigd.”

Water- en energiebesparend
Een groot voordeel van elektronische mengkranen is dat water alleen gebruikt wordt wanneer het nodig is. Dit draagt bij aan besparing op kostbaar drinkwater. Functioneel gebruik van warm water draagt bovendien bij aan besparing op energie. Temeer omdat KLUDI mengkranen voorzien zijn van techniek voor gereduceerde wateruitstroom zonder verlies van comfort. Zo dragen ze bij aan duurzaamheid en kostenbesparing, zeker in (semi-) openbare sanitaire ruimten met een hoge gebruiksfrequentie.

Veilig en doordacht
Om de veiligheid van drinkwater te garanderen zijn alle elektronische mengkranen van KLUDI voorzien van een automatische hygiënespoeling. Zo wordt het ontstaan van microbiologische verontreinigingen in stilstaand water voorkomen. Veel modellen bieden de mogelijkheid om de sensoren uit te schakelen, wanneer de wastafel of spoelbak schoongemaakt wordt. Dankzij de contactloze bediening blijft de mengkraan ook beter vrij van kalkaanslag of watervlekken. Er druppelt namelijk geen water van de handen op het kraanoppervlak.

Voor badkamer en keuken
KLUDI biedt elektronische mengkranen voor de wastafel in twee stijlen: BALANCE E en ZENTA-E. BALANCE E heeft een avantgardistisch design en is verkrijgbaar in chroom of stijlvol wit. ZENTA E heeft een helder geometrisch design dat zich moeiteloos voegt naar elke badkamerstijl. Naast de reguliere wastafelmengkranen zijn er ook wandmengkranen met een keuze uit ronde of hoekige rozetten.
In de hedendaagse keuken waarin – omwille van hygiëne en schoonmaakgemak – steeds meer belang wordt gehecht aan gladde, ononderbroken oppervlakken, is de contactloze KLUDI E-GO perfect op z’n plaats.