Dunner wordt het niet

De Kludi Slim.Box zet nieuwe maatstaven voor inbouwinstallaties

• De naam spreekt voor zich: de inbouwsets van de Kludi Slim.Boxx blinken uit door één van de dunste en kleinste rozetten op de markt.
• De gereduceerde, bijzonder installatievriendelijke inbouwdiepte van slechts 75 millimeter maakt ook montage in dunne gipswanden mogelijk.
• De rubberen behuizing uit één stuk kan zonder speciaal gereedschap op lengte worden gesneden en zorgt voor een perfecte afdichting
• Tot zeven graden correctiemogelijkheid kan tijdens de installatie moeiteloos gecompenseerd worden.
• De verpakking is 100% plasticvrij.
• Beschikbaar vanaf juli 2023.


De trend van inbouwoplossingen in de badkamer zet door. De meeste installateurs adviseren bij nieuwbouw of omvangrijke renovatieprojecten inbouwmengkranen toe te passen. Deze zorgen voor meer flexibiliteit bij de badkamerinrichting en nemen minder ruimte in beslag dan opbouwvarianten; een pluspunt in kleine badkamers
Kludi’s nieuwe Slim.Boxx voor inbouwinstallatie zet nieuwe maatstaven in de badkamerbranche. Deze biedt t.o.v. de populaire Kludi Flexx.Boxx diverse voordelen.  De elegante afdekrozetten van de nieuwe inbouwset meet nog slechts zeven millimeter voorsprong. Ook de diameter is aanzienlijk verkleind. “Dit maakt de Slim.Boxx-rozetten tot de dunste en kleinste op de markt”, aldus Arndt Papenfuss, marketingdirecteur van de Kludi Group. Het zijn niet alleen architecten en interieurontwerpers die weten te waarderen dat de nieuwe inbouwsets van Kludi zich nu nog subtieler en onopvallender in de ruimte en woonstijl laten voegen.

Installatie in gipsplaat? Geen probleem!
De 2023-versie van de beproefde inbouwset van Kludi is niet alleen vlakker en kleiner dan vergelijkbare producten op de markt. Ook de inbouwdiepte van de Slim.Boxx is gereduceerd. Met slechts 75 millimeter – met 30 millimeter speelruimte – is deze ook bijzonder montagevriendelijk. “Het is waarschijnlijk technisch onmogelijk om het nog verder te reduceren”, stelt marketingdirecteur Papenfuss zelfverzekerd. Dit maakt de innovatieve inbouwbox tot de perfecte oplossing voor inbouw in dunne gipswanden.

Minder moeite voor de installateur
Bij de ontwikkeling van de Slim.Boxx richtte Kludi zich bewust ook op het verder optimaliseren van het montage- en installatiegemak. De nieuwe inbouwbox biedt – als belangrijke voordeel voor de installateur – de mogelijkheid om tijdens de installatie een correctiemogelijkheid van maximaal zeven graden te compenseren. Hiertoe verwijdert de installateur eenvoudig de voorgemonteerde positioneringspinnen die een perfect loodrechte installatie vergemakkelijken. Nog een voordeel is dat de behuizing met een stanleymes eenvoudig kan worden ingekort. Dit kan omdat de behuizing is gemaakt van rubber, ook bij uitstek geschikt voor een uitstekende afdichting. Andere behuizingen bestaan veelal uit meerdere componenten, hard maar breukgevoelig Duroplast dat zich slechts door tijdrovend zagen laat inkorten. “Uiteindelijk vergemakkelijken deze voordelen het werk van professionele installateur, wat zowel tijd als geld bespaart”, aldus Papenfuss. “Het loont om goed te luisteren naar wat onze partners in de markt te zeggen hebben en hun suggesties voor productverbeteringen serieus te nemen.”

100% plasticvrij
Ook de Kludi Slim.Boxx komt op een bijzondere manier tegemoet aan de hedendaagse vraag naar duurzaamheid. Zoals het geval is met alle producten die vanaf 2019 zijn geïntroduceerd, gebruikt Kludi geen plastic meer in zijn verpakkingsmaterialen. In plaats daarvan dringt het bedrijf aan op 100% composteerbare, biogebaseerde alternatieven. Naast de verpakking heeft Kludi ook de hoeveelheid plastic in het product zelf verminderd. Zo is de steunbuis van de Slim.Boxx gemaakt van een hout-kunststof composiet. Kludi verpakt de Slim.Boxx in een kartonnen hoes van gerecycled papier.

Foto’s en bijschriften (foto’s Kludi):

1 & 2) De Kludi Slim.Boxx wordt geleverd als gebruiksvriendelijke inbouwset met 75 mm inbouwdiepte, inclusief enkele van de dunste (7 mm) en kleinste rozetten (14,9 mm)op de markt.

3) Verborgen in een gipsplaat: met een inbouwdiepte van maximaal 75 millimeter is de Kludi Slim.Boxx een uitstekende oplossing voor inbouw in dunne gipswanden.

4 t/m 6) Fijnafstelling tijdens de montage: als de Kludi Slim.Boxx inbouwset niet perfect loodrecht kan worden gemonteerd, kan de box tot zeven graden worden gedraaid. De installateur verwijdert eenvoudig de voorgemonteerde positioneringspinnen en plaatst de eenheid zonder de pinnen in de Slim.Boxx.

7) Rubber in plaats van kunststof: de behuizing uit één stuk van de Kludi Slim.Boxx kan eenvoudig met een stanleymes op lengte worden gesneden. Bovendien zorgt het materiaal voor een perfecte afdichting.

8) Minder plastic: Kludi heeft voor al haar nieuwe producten plastic verpakkingen vervangen door biobased alternatieven. De Slim.Boxx is daarop geen uitzondering. Kludi heeft echter ook de hoeveelheid plastic die in het eigenlijke product wordt gebruikt, verlaagd. De omslag is daarom gemaakt van karton, geproduceerd uit gerecycled papier.